СПРЕМА СЕ ЗА ЛИК ТОМИНЕ БРАНКЕ Милица Томашевић: Глума је мој сан из детињства, а економија је дошла касније

Марина ЈУНГИЋ МИЛОШЕВИЋ

17. 10. 2020. у 16:30

СПРЕМА СЕ ЗА ЛИК ТОМИНЕ БРАНКЕ Милица Томашевић: Глума је мој сан из детињства, а економија је дошла касније

Фото В. Данилов

НЕПОСРЕДНА, топла и срдачна, млада глумица Милица Томашевић стигла је на заказани интервју право са гостовања у једној телевизијској емисији.

Времена за предах готово да нема, па је недавно завршила снимање нове серије "Дрим тим", а тренутно ради на пројекту "Тома" и снима теленовелу "Игра судбине", у којој игра Наду. Лик тог, како каже, емотивног девојчурка, донео јој је и велику популарност, због чега, кроз осмех, признаје да је пролазници заустављају на улици.

- Питају ме како подносим сва та разочарања, шта ће се даље дешавати и да ли сам заиста трудна. Сви су благи према мени и наравно да ми је драго, јер публика је део мене и мог посла - каже, за "Новости", мис Косова и Метохије 2011. године. Осим лепотом, Милица плени и талентом, па смо је запамтили већ по њеној првој улози, Драгославе у серији "Комшије", а играла је и у филму "Екипа". Гледали смо је и као конобарицу Љиљу у "Жигосанима у рекету 2", проститутку у "Сенкама над Балканом 2", а опробала се и као водитељка "Луде народне ноћи" на РТС. Ускоро ћемо је у истој улози гледати у емисији "Београд као и други градови" (РТС), у којој ће познате личности причати о свом родном граду и поредити га са нашом престоницом. Ипак, улога која јој је, како истиче, отворила многа врата у глумачком свету и послу којим се бави, свакако је Маруша Павловић, месарка Мара, у серији "Војна академија 4".

Поред глуме, њене прве љубави, коју је студирала на Факулету уметности у Косовској Митровици, Томашевићева је завршила и економију.

- Глума је мој сан из детињства, а економија је дошла касније. Мислим да сам још у мамином стомаку желела да будем глумица. Веома рано сам препознала ту своју вештину да разумем друге људе, да их опонашам, да пратим њихове покрете, боју гласа.

Трему умем вешто да сакријем

ДА ли сте имали трему док сте снимали сцене секса са Алексејем Бјелогрлићем у серији "Сенке над Балканом 2"?

- Глума је као и сваки други посао. Када си начисто са собом и када уз себе имаш праве сараднике, све иде природно и лако. Сваки свој лик тумачим до голе коже. Постоји бар трунка треме, некад је јача, а некад слабија, умем вешто да је сакријем, а некад се може и приметити, па то понекад делује симпатично и занимљиво ономе ко гледа са стране - искрена је Милица.

о По чему памтите детињство у родном Зубином Потоку, а по чему долазак у престоницу?

- Као најбезбрижнији период, када си окружен људима којима верујеш, када си вољен и волиш, још увек си дете са великим сновима и великим осмехом. Волела бих да могу чешће да их видим и чујем, али нас је живот одвео у различитим смеровима. Најважније је да их се често сетим и у мислима су увек са мном. Када сам дошла у Београд, са 13 година, да упишем средњу школу, било је тешких и стресних ситуација, али то су биле само лекције за оно што треба да постанем. Из њих сам научила како је почети изнова, борити се и веровати себи. Имала сам срећу да сам наишла на добре људе који су ми и данас пријатељи. Посебну захвалност дугујем својој васпитачици Љубинки Ћупини, која је била моја велика подршка.

о Како сте усклађивали обавезе на оба факултета? Користи ли вам знање из економије у глуми?

- Било је захтевно, чак је било тренутака када сам желела да одустанем од економије. Ипак је глума моја прва љубав, док је економија на трећем или четвртом месту. Међутим, упорност и жеља да успем надвладале су све, тако да сам сада и глумица и економиста. Знање сваке школе значи и никада није наодмет. Могла бих, у "Игри судбине", да у "Кан холдингу" заменим скоро све запослене, који имају везе са економијом (смех).

ГАЗДАРИЦА

МАДА признаје да би више волела да живи у времену без друштвених мрежа, Милица Томашевић, на свом инстаграм-профилу има више од 65.000 пратилаца, док нас на профилу "Рајка газдарица", засмејава у улози истоимене, измишљене, комичне јунакиње.

о Препознајете ли неке своје особине у лику Наде?

- И за мене и за Наду, емотивност и љубав су изнад свега. Склоне смо маштању и умемо безусловно да волимо. Ипак, научила сам да не будем наивна као Нада. Међутим, да бих ушла у неки лик, потребно је доста рада и преиспитивања, ма колико имала сличности с тим карактером.

Фото В. Данилов

о У којим улогама ћемо вас гледати у "Дрим тиму" и филму и серији о Томи Здравковићу?

- У првој серији, играм супругу једног од 11 синова, а у другом пројекту тумачим лик Бранке, жене која је заиста постојала у Томином животу и са којом је требало да се ожени.

о Трпи ли ваш приватни живот, због посла којим се бавите?

- Мој посао захтева доста одрицања, па приватни живот понекад мора да трпи, али ако имате некога ко вам је заиста битан и обрнуто, од 24 сата направићете 28. Просто ћу се одрећи сна или неких других активности, ако знам због кога то радим. Код мушкарца, највише ценим храброст, искреност и изражен смисао за хумор.

о Постоји ли нешто што вам смета у вашем карактеру? А код других?

- Понекад сам неодлучна и умем да се превише преиспитујем. Код других не волим завист, непоштовање других и равнодушност. Заиста, никако не могу да прихватим људе који су равнодушни у било којој сфери живота.

СЕСТРА АНЂЕЛКА ИГРАЛА ГОЛФ СА ТРАМПОМ

о ВАША сестра, Анђелка, гради светску манекенску каријеру, учествовала је на избору за мис света, а њена слика са Трампом је "запалила" интернет...

Фото: Printskrin

- После мене, она је представљала Србију на избору за мис света на Филипинима где је проглашена за једну од пет најлепших жена света, у конкуренцији преко 100 земаља. Затим је отишла у Мајами на избор Miss Universe (то је тада било "под Трамповом организацијом") и упознала Меланију и њега. Попричали су мало и играли голф. Анђелка и ја често добијамо позиве да заједно учествујемо у кампањама. Она ми је и најбољи пријатељ и најискренији критичар. И њено срце ће увек куцати у ритму мог - каже Милица Томашевић.

Лепота Са сестром Анђелком  која је упознала Трампа, Фото: Printskrin

о  Како обично почиње ваш дан?

- Уз добру музику и чај, обично се преиспитујем и смишљам нове идеје, када имам слободан дан. Ту је и моја љубимица, Цицка, удомљена мачка која је унела радост у нашу кућу. Нисам могла ни да сањам да ће ми се тако увући под кожу.

о Који су вам омиљени делови престонице?

- Посебно ми је драга рута Пионирски парк, Лондон, Београђанка, Црква Светог Марка, где радо шетам. Ту сам провела своје средњошколске дане. То ми је био дом. Ту смо се дружили. Седели испод дуда. Кад год прођем туда, не могу да не погледам у Крунску улицу.

о Имате ли животни мото?

- Све нам се дешава са разлогом и у правом тренутку, иако нам се често чини да није баш тако.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)