“ТИЦА” ПОДИЖЕ ЗАВЕСУ: Причом о великом пријатељству почиње нова сезона у Театру “Вук”

В.В.С.

05. 10. 2020. у 20:43

ПРЕМИЈЕРОМ представе “Тица” (режија Мишко Милојевић) у Театру “Вук”, после шестомесечне паузе, 7.октобра почиње нова сезона.

“ТИЦА” ПОДИЖЕ ЗАВЕСУ: Причом о великом пријатељству почиње нова сезона у Театру “Вук”

Фото: Промо

Према мотивима романа „Birdy” Вилијема Вортона, настао је драмски текст Наоми Волас (у преводу Браниславе Јурашин) и прича о двојици пријатеља, од којих је један опседнут птицама и тежњом да сам полети, док је други рационалнији и окренут уобичајеним жељама младог човека.

Али, обојица су изненада и невољно бачени у вртлог велике ратне кланице, а њихов живот протиче од безбрижне младости до сурове стварности оптерећене постратним траумама.

“Тица” је прича о снази искреног и дубоког пријатељства и о застрашујућим ефектима које рат оставља на психу човека .

Представа је окупила екипу младих глумаца у којој су Вукашин Јовановић, Стојша Ољачић, Немања Стаматовић, Александар Кецман, Жељко Максимовић и Драган Секулић. Аутор сценографије је Милан Миладиновић, костима Мина Миладиновић, а музику за представу компоновао је Божидар Обрадиновић.

Фото: Промо

Театар “Вук” ће обезбедити одређени број бесплатних улазница за здравствене раднике, који су професионално, предано, свакодневно и несебично помагали другима у време пандемије.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)