ПОПЛАВА ЉУБАВИ УЗ БАЈАГУ: У Позоришту на Теразијама најављен мјузикл "Са друге стране јастука"

М. Ћунковић

06. 10. 2020. у 07:00

МЈУЗИКЛ Позоришта на Теразијама “Са друге стране јастука”, редитеља Југа Радивојевића, рађен по тексту Стевана Копривице на чувене песме Момчила Бајагића Бајаге, после вишемесечног рада, али и паузе због пандемије вируса корона, коначно ће бити премијерно изведен 9. октобра (19.30).

ПОПЛАВА ЉУБАВИ УЗ БАЈАГУ: У Позоришту на Теразијама најављен мјузикл Са друге стране јастука

Фото В. Данилов

У два чина која трају по сат времена, уклопљена је љубавна прича која се дешава средином осамдесетих, али је, како је истакнуто на јучерашњој конференцији за новинаре у згради позоришта, та прича универзална, па је обухваћено 30 Бајагиних хитова из свих фаза његове каријере.

Мјузикл отвара Владан Савић певајући “Добро јутро, џезери”, а улоге тумаче и Славен Дошло, Данијел Корша, Милена Живановић, Жарко Степанов, Татјана Димитријевић...

У представи учествују балет, хор и оркестар Позоришта на Теразијама, под диригентском палицом Александра Седлара, који је урадио и аранжмане.

- Ово ми је други пут да радим мјузикл за Позориште на Теразијама - подсетио је Бајага.

- Прво је била представа “Женидба и удадба”, кад сам компоновао музику на постојећи либрето, а овде је други систем. Ту је Стевина прича и хитови које људи знају. Нико није знао да ће да нас задеси корона, али, хвала Богу, дошли смо до премијере. Надам се да ће ово да буде велики позоришни хит.

Фото В. Данилов

Редитељ Југ Радивојевић је истакао да први пут у својој богатој каријери ради овако обиман домаћи мјузикл.

- Никад лакше нисам радио у Позоришту на Теразијама, а парадокс је јер су услови били никад тежи - запажа Радивојевић. - Јако сам задовољан како то изгледа. Велика ми је част што сам ја био избор, јер се обележава 70 година позоришта, јер је то Бајага...

КОНЦЕРТ БЕЗ ПУБЛИКЕ ЗА телевизију

У СКЛОПУ промоције новог албума “Овај свет се мења”, Бајага и “Инструктори” су, са својим гостима, недавно одржали необичан концерт без публике на београдском “Ташмајдану”, који ће бити приказан на РТС. Бенд је том приликом извео све песме са новог издања, а занимљиво је да се свирало и по дневној светлости, и кад је пао мрак, под сјајем рефлектора.

У складу са епидемиолошким мерама, сала ће тек делимично бити испуњена на премијери, али је зато, током октобра, заказано још чак девет извођења. Прве репризе су већ у суботу и недељу.

- Дочекаћемо, надам се, већ следеће године да сале буду пуне, и да се на овом мјузиклу осећамо као на Бајагиним концертима - верује Радивојевић.

Александар Седлар није скривао задовољство што је део овог пројекта јер је, како каже, фан Момчила Бајагића од малих ногу.

- Изабрали смо песме које су обележиле последњих неколико деценија - истакао је Седлар. - Кад људи помисле на Бајагу, асоцијација им је доња лага, али глумци овде не певају тако. Фокус је на структури песама, па може да се види њихов квалитет који није толико везан за само извођење.

Ишчекивање Сцена Позоришта на Теразијама , Фото М. Лабудовић

Славен Дошло каже да му је било занимљиво да се бави Бајагиним песмама.

- Мислиш да их све знаш, а онда схватиш да има доста цака које су у самом извођењу и аранжманима - уз осмех ће млади глумац.

Милена Живановић игра Тамару из чувеног хита и, како каже, врло је поносна због тога.

- Тумачим младу уметницу која је решила да одбаци све што су друштво, пријатељи и породица претпоставили да би било добро за њу - открива Милена.

- Она кроз љубав спознаје живот. Свима бих пожелела да живимо живот у бојама које види моја јунакиња. Волела бих да ово буде једна поплава љубави, а Бајагине песме то потпуно омогућавају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)