НЕКИ ТАЛЕНТИ МОЈ СУ БЛАГОСЛОВ: Милош Максимовић, ТВ аутор и водитељ, о разноврсности ТВ пројеката које ради

МАЈА ЈЕШИЋ

04. 10. 2020. у 10:44

НЕКИ ТАЛЕНТИ МОЈ СУ БЛАГОСЛОВ: Милош Максимовић, ТВ аутор и водитељ, о разноврсности ТВ пројеката које ради

Милош Максимовић / Фото Марко Тодоровић - Промо

ВОДИТЕЉУ и ТВ аутору Милошу Максимовићу ствари су се дешавале спонтано, али тако да његови многобројни таленти нису могли да остану незапажени.

Професионални пут водио га је ка телевизији и радију, где проналази своје место у најразличитијим формама. За њега кажу да својом харизмом хипнотише саговорнике и у професионалном и у приватном животу. Поуздани извори тврде да је ТВ аутор са непресушном енергијом, и један од најдуховитијих сарадника са којима су радили, који зна да направи добру атмосферу и унесе сјајну енергију у сваки тим са којим сарађује.

Аматерски се бавио глумом пре средње школе, а као "радник - ударник" калио се у КК Црвена звезда, Амбасади Републике Кореје, CorD магазину, "Интерексу", али и породичном предузећу. Пред камере ТВ Б 92 стаје 2007. где је започео са временском прогнозом, а врло брзо је "задужио" централне информативне емисије и јутарњи радијски програм "Дизање".

Следећа његова ТВ кота била је ТВ Прва, на којој је био презентер у неколико информативних формата, такође и у "Ноћном журналу", а ових дана води гледани квиз "Прва те зове". Често га можемо видети као модератора озбиљних пословних и спортских догађаја, поносан је на споредне улоге у "Сунђер Бобу", "Пингвинима са Мадаскара", "стејшн војс" је радија "Плеј", "војс овер" у многим рекламама - његов незабораван баритон чујемо неколико пута, када најпрестижнијим брендовима даје звучну слику. Заљубљеник је у аутомобилизам, био је аутор, редитељ и водитељ серијала "Аутологија" на јутјуб-каналу.

* Последње у низу ваших медијских искустава је квиз "Прва те зове" који радите са колегама Иваном Миловановићем и Урошем Јовчићем, на Прва ТВ. Када људи који се јављају да одговоре на питања, не знају да одговоре на елементарне ствари, да ли вас то збуњује, љути, забавља...?

- Квиз "Прва те зове" је био међу најзабавнијим пројектима у којима сам учествовао. Трема играча је велики фактор, јер је страх од јавног наступа један од највећих страхова познат човеку. Заправо, док игра траје, више уживају сви остали гледаоци него онај који у том тренутку одговара на питања. Из угла водитеља то је веома забавно, иако је потребна велика концентрација, како би све протекло како треба.

* Да ли је квиз форма која вам одговара?

- Мислим да сам се ту добро снашао, дакле, одговор је "да". Ишчекивање тачног одговора има сличан механизам као виц. Гради се напетост ишчекивањем након кога следи или радост или разочарање, што гарантује снажну реакцију са друге стране. Ако водитељ добро зна тачан одговор, што сматрам за основни предуслов за добро вођење квиза - онда може на забаван начин да се поиграва са одговорима које дају такмичари.

ДРУГАР СА СВОЈОМ ДЕЦОМ - ЗАЈЕДНО ИДЕМО У ПРОВОД

* ПОСТАЛИ сте родитељ са 19 година. Да ли ста са сином и ћерком другар, или се зна ко је ту родитељ, шта им саветујете? Одрасли сте у београдским блоковима, у сваком смислу специфичној средини за одрастање?

- Наравно да смо другари. Имам обичај да кажем да су они старији две године од мене. На снази је парламентарна демократија и договарамо се о свему, понекад и о томе да изађемо заједно у провод. Саветујем им да се чувају, не чине другоме ништа што ни себи не желе и да буду чистог образа, а пре свега да буду добри људи. Многи изазови модерног друштва вребају око нас, али верујем да су тај момак од 22 и та девојка од 19 на добром путу и да носе оно најбоље из куће, као што сам и ја понео.

* Водили сте јутарњи програм, вести, били аутор тематски и жанровски потпуно различитих емисија, шта вам у ТВ стваралаштву највише прија?

- Мислим да су то ове "слободније" форме, где до изражаја може да дође импровизација и ситуациона интелигенција. Период који сам провео на радију Б 92 у "Дизању" памтим као најинспиративнији. Иако је било потребно да устанем у пола пет ујутру, да бих од шест већ могао да причам - чини ми се да сам тада највише уживао у свом послу.

* Који ТВ формат би најбоље исказао све ваше таленте, вештине, интересовања?

- Најбоље се осећам у живом програму са интересантним гостима и слободом креирања садржаја. Из овога можемо да извучемо да би то требала да буде нека форма ток-шоу програма. То ми је, заправо, једина неостварена професионална жеља. Засада.

* Посебно сте поносни на синхронизације за цртане филмове које сте радили. У каквом су вам сећању остала та искуства?

- Најлепшем. Сматрам да сам се тиме "обесмртио" за сва времена, а сама снимања су увек забавна и инспиративна. Имао сам част да сарађујем са веома посвећеним људима и да остварим епизодне улоге у анимираним филмовима "Пингвини са Мадагаскара", "Сунђер Боб" и "Кременчићи". Када се синхронизују цртани филмови, потребна је одређена доза флексибилности према преведеном тексту како би се постигао готово исти резултат који су аутори и замислили, ако узмемо у обзир језичке разлике између оригинала и локалне изведбе. На снимањима је увек сјајна, креативна атмосфера.

Милош Максимовић / Фото Марко Тодоровић - Промо

* Колеге и пријатељи вас познају као урнебесног забављача и веома духовиту особу. Да ли сте размишљали о покретању сопственог ТВ шоу-програма?

- Хвала на лепим речима. Јесам размишљао, чак и "расписивао концепт" са једним пријатељем, како се то каже, али се бојим да на тржишту не постоји довољан простор како бих то могао и да реализујем. У САД, на пример, има места за неколико великих имена са њиховим ауторским емисијама. Овде је медијска сцена знатно ужа, нажалост.

* За вас кажу да сте мултиталентовани. Подједнако добро изводите разне и различите медијске послове. Да ли вам је свестраност олакшавајућа или отежавајућа околност?

- Мислим да је то нека врста благослова. Да је другачије, вероватно би ми било досадно. Таква диверсификација донела ми је широк круг пословних односа и клијената који су број 1 у својим индустријама, на шта сам посебно поносан. Имам обичај да кажем да се овај посао може научити, али ипак мало морате бити и рођени за то. Мене је од малих ногу интересовала глума и обожавам да освајам публику, небитно је да ли је испред мене петоро или 500 људи. Мој шири медијски живот почео је тек 2007. године, готово случајно. Веома брзо учим и упијам искуства која касније настојим да применим. Када сам се обрео на Б92 као "временко", па само након две седмице добио понуду да водим јутарње вести, рекоше ми да су одговорни за продукцију унутар куће тада рекли "стигао нам је човек спреман за рад". Припишите то боји гласа и доброј дикцији, али пре свега - опсервацији многих конференција за штампу које је водио мој отац на позицијама портпарола КСЈ и КК Црвена звезда. Видех, научих, примених.

* Заинтересовали сте се и за екологију?

- Са групом пријатеља оснивач сам невладине организације Центар за промоцију циркуларне економије, јер сматрам да је то будућност не само наше државе, већ целог света. Класични циклус "произведи - употреби - баци" довео је до катастрофалних последица по животну околину. Морамо бити знатно паметнији ако планирамо нашој деци и унуцима да оставимо планету на којој ће моћи нормално да се живи.

* Да ли планирате неки нови пројекат?

- Идеје непрестано навиру, само што за неке још није дошло време да се остваре. Управо је са радом почео Shoppster ТВ, посвећен куповини из удобности дома 24 сата дневно. Може се наћи на СББ дигиталним платформама, ЕОН и Тотал ТВ. Shoppster је прва интегрисана онлајн и ТВ продавница у Србији и драго ми је да сам део екипе водитеља која учествује у овом пројекту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)