ДА ЛИ ЈЕ ПРОШЛОСТ МРТВА: Завирили смо у шесту сезону постапокалиптичне хорор драме која 12. октобра стиже на канал АМЦ

Ј. БАЊАНИН

03. 10. 2020. у 16:42

ЈЕСЕН на кабловском каналу AMЦ не би била потпуна без наслова из чувене франшизе "Окружен мртвима".

ДА ЛИ ЈЕ ПРОШЛОСТ МРТВА: Завирили смо у шесту сезону постапокалиптичне хорор драме која 12. октобра стиже на канал АМЦ

Деметијус Грос као Емил / ФОТО AMC Networks

Шеста сезона једне од најгледанијих серија "Страх окруженог мртвима" (Fear the Walking Dead) биће емитована од 12. октобра, понедељком у 3.00 и 22.00. Постапокалиптична хорор драма, чији аутори су Роберт Киркман и Дејв Ериксон, а од четврте сезоне Ендру Чемблис и Ијан Голдберг, прати нефункционалну породицу која је морала да стекне нове вештине и усвоји нове ставове како би преживела изазове које доноси распад цивилизације око њих.

Снимање шесте сезоне почело је у новембру прошле године у Тексасу, али је у марту прекинуто током пандемије вируса корона. Продукција је пре обуставе потпуно завршила прву половину сезоне, а Ендру Чемблис је довршио сценарио свих епизода. Снимање је настављено крајем августа када је Ијан Голдберг најавио нову сезону као мрачнију.

Исти сценариста је изјавио да ће нова сезона добити "антологијски формат", односно да ће фокус епизоде бити на појединцу или неколицини ликова, као што је био случај са једном епизодом 4. сезоне. Редитељску палицу су у наставку узели и глумци. Члан главне екипе, Лени Џејмс, дебитовао је као режисер друге, док је трећу епизоду режирао његов колега Колман Доминго, који је претходно већ био у редитељској столици ове серије.

Наставак "Страха" приказује шта се догодило са необичном породицом уједињеном у намери да помогне преживелима након апокалипсе. Немилосрдна Вирџинија (Колби Минифи), вођа непријатељски настројене групе преживелих, познатих под именом "Пионири", раздвојила је главне јунаке. Принуђени су да се настане у удаљеним насељима, којима управља Вирџинија, што их до сржи потреса.

Алиша Дебнам Кери као Алисија Кларк / ФОТО AMC Networks

Неки ће сматрати да су стабилност и могућности које се пружају у Вирџинијиним заједницама интригантни, неки ће потонути у мрак, док ће се други борити против онога што им је наметнуто. Живот иза Вирџинијиних зидина довешће у искушење сваког од њих на различите начине, што ће их натерати да пронађу своје место у новом свету.

Будући да је плејада главних ликова подељена, сценаристи су се определили за другачији стил приповедања. У финалу претходне сезоне вођа групе Морган Џонс (Лени Џејмс), тешко рањен и остављен на милост и немилост хорде живих мртваца људождера, поручио је саборцима да "само живе". "ТВ новости" имале су прилику да завире у прву епизоду шесте сезоне, чију режију потписује Мајкл Сатраземис.

Промотивни плакат поручује да је "прошлост мртва", а са њом и Морган каквог смо раније упознали. У првим кадровима живи леш по ужареном песку полако корача ка човеку који белим спрејом на црвеној позадини исписује реч "крај". Ипак, рањени Морган отвара закрвављене очи. Схвата да је сам у напуштеној лимузини која се налази усред шумске недођије. Око аутомобила хода један мртвац, али убрзо га убију коњаници у пролазу. Осокољен тиме, Морган некако, поштапајући се о глогов колац, изађе из лимузине. Трен касније, покрај њега прође леш застајући само да га оњуши, али не нападајући га. То може значити само једно - да је Морган постао попут живих мртваца. Ускоро ово неће бити његова једина брига. Морган мора да одлучи да ли ће помоћи незнанцу који је очајан или ће његову судбину препустити стихији апокалипсе.

Колби Минифи као Вирџинија / ФОТО AMC Networks

Моргану би избор био лакши да му за петама није мистериозни ловац на главе, а озлеђени јунак је лака мета за Емила (Деметијус Грос). Убица, чије је лице скривено испод широког обода каубојског шешира, заобљеном дугачком ивицом оштре секире пред собом "коси" и живе и мртве. Намеран је да доврши оно што Вирџинија није могла, али пошто је Морган Џонс мртав, Емил у првој епизоди под називом "Крај је почетак" има посла са неким другим човеком.

- Не знам да ли ће се мој лик провући у шестој сезони - изјавио је недавно Лени Џејмс. - Када је Морган први пут стигао у Тексас, желео је да побегне од људи. Сада он осећа праву љубав, одговорност и понос у групи људи којима жели да буде окружен и које жели да зове својима. Надам се да ће у наставку они наћи начин да поново буду заједно.

Иако Морганова коначна судбина, као и окупљање групе (упркос жељама Вирџиније), нису извесни, предстојећа сезона засигурно ће донети нови талас крвавог хаоса.

Главне улоге у новој сезони заиграће Алиша Дебнам Кери као Алисија Кларк, Меги Грејс као Алтеа, Данај Гарсија као Лусијана Галвез, Колби Холман као Вес, Кристина Еванџелиста као Шери, Џена Елфман као Џун, Гарет Дилахант као Џон Дори...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)