У СЛАВУ ПИСЦА: Мурал Драгослава Михаиловића у Ћуприји

З. Г.

29. 09. 2020. у 14:19

У СЛАВУ ПИСЦА: Мурал Драгослава Михаиловића у Ћуприји

Фото Марија Радосављевић Комарац

Путнике, који преко моста на великој Морави улазе у Ћуприју из правца Јагодине дочекиваће мурал Драгослава Михаиловића, који се увелико осликава на првој згради овог града.

Ради га Марија Радосављевић Комарац (37), чија је скица победила на конкурсу Установе културе у Ћуприји. Поред портрета писца, композицију чине и елементи ликовне интерпретације мотива романа "Кад су цветале тикве" у виду стилизације венца од лишћа и цветова тикве који обавијају лик писца.

- Будући да се прилично бојим висине, а желим и волим да будем муралиста, суочила сам се са својим највећим страхом и победила сам га. Радимо на скелама, од којих је трећа, завршна етажа, на око осам метара. Изазов је био и када смо скицу на зид преносили путем пројектора, а не мреже, јер је то био бржи и лакши начин. Четири сата смо били у корпи крана, што није било лако. Изазов ми је и због површине од 36 квадрата, јер је највећи мурал који сам урадила имао 20 квадрата. Али, ништа ми није напорно, јер радим оно што волим - каже, за "Новости", Марија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

GRĆU 1988

04.10.2020. 15:13

U Ćupriji od pre 14 meseci već postoji mural Dragoslava Mihailovića koji su finansirali navijači Partizana iz tog grada. Nalazi se oko kilometar posle ovog sa druge strane na zgradi koja se nalazi na mestu gde je nekad bila rodna kuća Dragoslava Mihailovića.