ЗАВРШАВА СЕ СЕЗОНА ДРИВЕ ИН БИОСКОПА НА АДИ: Ретро хитови са Грејс Кели, Марчелом Мастројанијем…

Р. Р.

22. 09. 2020. у 18:54

ЗАВРШАВА СЕ СЕЗОНА ДРИВЕ ИН БИОСКОПА НА АДИ: Ретро хитови са Грејс Кели, Марчелом Мастројанијем…

Фото: Фацебоок/Горан Весић

ПОСЛЕ три месеца „Холивуда у Београду“, који је нашим филмофилима приказао и бројна домаћа остварења, први Дриве ин биоскоп на Ади завршава сезону ове недеље, ретро репертоаром који почиње у четвртак, 24. септембра у 21 сат.

Ово узбудљиво путовање кроз прошлост, на којем ће се наћи ремек-дела из четири различите временске декаде 20. и 21. века, отвара славни хорор Алфреда Хичкока из 1954. године “Позови М ради убиства”, са дивом Грејс Кели и Рејем Миландом у главним улогама. Филмски хит који је обележио шездесете године прошлог века, “Сладак живот” италијанског оскаровца Федерика Фелинија, са звездама Марчелом Мастројанијем и Анитом Екберг, на репероару је у петак, 25. септембра. Дан касније биоскоп на Ади приказује још један велики хит, играно-анимирани крими филм “Ко је сместио Зеки Роџеру”, који је редитељу Роберту Земекису 1988. донео чак три Оскара и више од 20 награда. филмску награду и исто толико номинација. Главне улоге играју Боб Хоскинс, Стаби Кеј, Кристофер Лојд, Џоана Кесиди…

Крај ретро недеље и затварање овогодишње сезоне биоскопа на Ади биће у знаку 21. века и романтичне драме “Бележница” легендарног редитеља Ника Касаветеса. Главне јунаке приче о љубави и страсти коју могу да поремете само социјалне разлике играју холивудске звезде Рејчел Мек Адамс и Рајан Гослинг.

Све пројекције филмова су бесплатне, а да доживља буде потпун у биоскопу на отвореном биће паркиран ретро аутомобил у духу времена - винтаге буба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)