ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ: „Театар у тврђави“ од 21. до 25. септембра

Д. Н.

20. 09. 2020. у 20:17

У МАЛОМ граду тврђаве у Смедереву од 21. до 25. септембра одржава се позоришни фестивал „Театар у тврђави“, седми по реду.

ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ: „Театар у тврђави“ од 21. до 25. септембра

Фото: Н. Живановић

Прва на програму, од 20 сати, биће драма „Смедерево 1941“ новосадског Српског народног позоришта, која говори о страдању глумаца овог позоришта током експлозије 5. јуна 1941. године. О тој теми говори и књига аутора Ане Ђорђевић и Александра Милосављевића, чија се промоција одржава два сата пре представе, у Центру за културу.

Наредних дана на програму су представе „Два витеза из Вероне“ - Шабачко позориште, М.И.Р.А – Битеф театар, „Како вам драго“ - Народно позориште Ниш, Крушевачко позориште и Нишвил џез театарски фестивал. Фестивал се затвара 25. септембра, представом „Лепе Брена проџект“, рађеној по концепту и у режији Владимира Алексића и Олге Димитријевић.

Све представе играју се у Малом граду смедеревске тврђаве, од 20 сати, а цена улазнице је 200 динара.

Током фестивала, 24. септембра, одиграће се и једна представа за децу - „Три прасета“ Крушевачког позоришта, од 18 сати, уз бесплатан улаз.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика