ФЕСТИВАЛ ЗА ОДБРАНУ ЗАГРЉАЈА: У Чортановцима, од 4. до 8. септембра, „Нови тврђава театар“

В.В.С.

02. 09. 2020. у 17:00

ПОД слоганом “Одбрана загрљаја” , од 4. до 8. септембра, на отвореним терасама Виле Станковић у Чортановцима – одржаће се седми фестивал “Нови тврђава театар” .

ФЕСТИВАЛ ЗА ОДБРАНУ ЗАГРЉАЈА: У Чортановцима, од 4. до 8. септембра, „Нови тврђава театар“

Фото: В. Н.

- Ове године се наш фестивал одиграва под слоганом “Одбрана загрљаја”. Данас је загрљај, као преносилац вируса са којим се суочавамо, проглашен за велику опасност. Помислила сам да када корона прође, више нећемо знати шта је загрљај, мораћемо деци да објашњавамо и да држимо курсеве како се то изводи и шта се тиме добија. Зато се одбрана загрљаја дешава у пет вечери у Вили Станковић у Чортановцима, на Новом тврђава театру” – истакла је Вида Огњеновић, уметничка директорка фестивала. - Ове године смо због короне морали да смањимо обим фестивала, па ће тако публика моћи да погледа три представе.

Међу њима је премијера “Употребе човека” Александра Тишме, у режији Бориса Лијешевића( коју је “Нови тврђава театар” припремао у копродукцији са још два фестивала и Новосадским позориштем), као и представе “Ана Карењина” Новосадског позоришта (Ујвидеки синхаз) у редитељском читању Дејана Пројковског и “Олеана” Факултета савремених уметности у Београду.

Фото: В. Н.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)