ОДБИЈАМ ДА УМРЕМ У ТИШИНИ: Исидора Бјелица у последњој исповести до детаља описала кроз шта је пролазила у борби са опаком болешћу

Novosti online

четвртак, 06. 08. 2020. у 09:15

ОДБИЈАМ ДА УМРЕМ У ТИШИНИ: Исидора Бјелица у последњој исповести до детаља описала кроз шта је пролазила у борби са  опаком болешћу

Фото: Инстаграм

ИСИДОРА Бјелица се у последњој исповести присетила се свих тешких момената које јој је живот донео. Том приликом изјавила је да "одбија да се склупча и умре у тишини" чиме је још једном доказала колики је борац била.

У наставку прочитајте одломак из интервјуа.

Исидори никада није био проблем да прича отворено о својој болести, те је открила да ли је некада зажалила због тога:

- Имала сам велику расправу са Гагом Николићем, о томе да ли треба отворено причати о болести или не. Гага је сматрао да то не треба да се ради, да је код нас болест велики табу, да су људи и јавност сувише агресивни. С друге стране, да нисам отворено причала о мојој болести, не бих сазнала многе ствари, никад не бих дошла до клинике која ми је продужила живот, до лека који ми је продужио живот. У клинику Аџибадем Систина отишла сам када сам овде већ била полумртва, са 60 метастаза, а тамо сам сазнала за нови лек.

Никад се то не би десило да нисам причала о болести - рекла је тада Бјелица, па додала шта је све урадила како би се излечила од опаке болести:

- Гутала сам бубе на Куби, ишла сам у Швајцарску код неког лудог Филипинца, који ме је ударао штапом по глави. Трећи пут када је почео да ме треска, рекла сам себи: "Па, чекај, мајку му, боље да цикнем од рака него да ме овај туче дрветом по глави!" (смех)... Пила сам креч, гутала шкорпије, узимала најразличитије тинктуре, ама све сам пробала. Људе је таквих ствари блам, али мене није. Кад ти неко каже да имаш још три месеца живота, спреман си да пробаш све. С једне стране, примила сам 66 хемотерапија, с друге стране нема тинктуре коју нисам попила, алтернативног лека који нисам прогутала. Мислим да сам сад као Распућин, немогуће је отровати ме, имуна сам на све - испричала је тада књижевница.

Књижевница Исидора Бјелица је изнела своје мишљење да ли се канцер може излечити само алтернативним методама:

- Данас хемотерапије више нису као некада. Постоје неки канцери код којих је терапија веома ефикасна, као код мог, на пример. Свако ко је старији од 18 година требало би да може сам да одлучи како ће се лечити, али мислим да се од званичне медицине ипак не би смело тако лако одустајати.

Поготово што има много и званичних и алтернативних препарата који могу да ублаже штетне ефекте хемотерапија и зрачења, да подигну леукоците, смање болове, спрече опадање косе...

Мислим да је опасно одбацивати било који вид лечења, нарочито сада, када се свакодневно ради на побољшању лекова и терапија - закључила је Исидора Бјелица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)