НЕДЕЉА ПРОЂЕ Ненад Окановић глумац

Иван Ловрић

недеља, 12. 07. 2020. у 20:49 >> 20:49

НЕДЕЉА ПРОЂЕ Ненад Окановић глумац

Д.Миловановић

И ТАКО... Наша најгледанија телевизијска серија "Село гори, а баба се чешља" поново се приказује. Велики допринос популарности овог остварења дао је и Ненад Окановић, у улози сина Драгана.

Шта је разлог великог успеха "Села"?

- Више ствари се уклопило. Радош Бајић врхунски познаје менталитет људи моравског краја. Наравно, ту су и сјајан текст и цела глумачка екипа. Када се све то лепо сложи у један мозаик, успех не може да изостане.

Реч је о искреном сведочанству о српском народу.

- Готово би се могло рећи да је све уклопљено у мали етнографски музеј. Све што смо тамо радили било је оригинално, без исфениране сценографије. Од муљања грожђа, муже крава, па све до слављења славе онако како бог заповеда.

Очигледно је у питању нормалност, која често недостаје у стварном животу.

- То су обичне људске приче о нормалним људима и њиховим животима. Што би Радош рекао, то је сага о српском селу.

Велику популарност стекли сте као син Драган.

- Једноставно, Драган је добар српски син. Он је оличење доброте и поштења, човек који никоме ништа лоше није урадио. Може се слободно рећи да је тај дечко чак и предобар за овај наш свет.

Насупрот Драгану, у серији "Убице мог оца" играли сте негативца.

- Играо сам лопова Перу. Али увек се трудим да оправдам лик који играм, без обзира на то да ли је позитиван или негативан.

Опробали сте се и као водитељ квиза "Ја волим Србију".

- То је феноменално искуство. Поготово због сарадње са мојим идолом из детињства, Др Нелетом Карајлићем. Нас двојица смо се као водитељи сјајно забављали.

Како проводите време у ово доба короне, које не престаје?

- Породица и ја се чувамо и придржавамо се свих упутстава. И другима бих сугерисао да се придржавају правила, јер враг је одавно однео шалу.

Који су вам даљи глумачки планови?

- Требало је да играм у Шијановом филму "Буди бог с нама", али је снимање одложено за октобар. Већ сам снимио неке сцене са Лазаром Ристовским у серији "Дрим тим". Имам и приватну продукцију, и радим пројекат за децу у Републици Српској, највећи у региону у последњих тридесет година. Прошле године је ишла прва сезона квиза "Научи се, човече", кроз који је прошло више од две хиљаде деце. У мају је требало да снимимо другу сезону, али смо је због ове ситуације померили за септембар.

Шта вам је обележило протеклу недељу, мимо професије?

- Једна лепа пловидба катамараном по Дунаву са породицом и пријатељима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

aleksandar

12.07.2020. 21:19

sto pricate bez veze. od toliko cestog repriziranja mnoge serije, medju njima i baba, su ogadili narodu i sad ih svi komentarisu kao najlosije snimljene. ja ne znam jel bajic toliko glup da nije predvideo da ce se to dogoditi. njegove cak i nove serije ljudi sa dvoumljenjem gledju. a posebna prica je vec kako je izkarikirao nas moravski dijalekt. pa kako te bre nije sramota. sto se ne ugleda na rokere sa morsvu koji su tacno i lepo imitirali nas dijalekt a opet je bilo i smesno i zanimljio.

Zokica

13.07.2020. 19:03

On kaze "Dragan je dobar srpski sin. On je oličenje dobrote i poštenja, čovek koji nikome ništa loše nije uradio". Da, pogotovo kada je ocu ukrao novac, sudiji auto... Mali ima lepljive prste a i u ponekim delovima je pokazao zlu narav, pa ako je on dobar i posten kako tek izgledaju oni losi i neposteni?!?