БОШКО БУХА НИЈЕ У НАДЛЕЖНОСТИ КАТАСТРА, ГРЕШКЕ НИЈЕ БИЛО: Из РГЗ се огласили по питању дечјег позоришта

Новости онлине

26. 03. 2023. у 12:49

РЕПУБЛИЧКИ геодетски завод данас се огласио саопштењем којим су истакли да решење имовинско-правне ситуације дечјег позоришта Бошко Буха није у надлежности катастра, као и да грешке није било.

БОШКО БУХА НИЈЕ У НАДЛЕЖНОСТИ КАТАСТРА, ГРЕШКЕ НИЈЕ БИЛО: Из РГЗ се огласили по питању дечјег позоришта

Фото: И. Маринковић

- Драги суграђани, били сте сведоци вишедневне хајке на катастар од стране појединих медија који су пласирали дезинформацију да је катастар направио грешку и да ће због тога наше најпознатије дечје позориште Бошко Буха бити исељено. Како би забринути грађани Србије имали тачне информације, катастар је 21. марта 2023. године демантовао ове неправедне оптужбе и потпуно транспарентно објаснио да је катастар поступио у складу са законом - истичу из РГЗ.

Наводи се да је јасно да ситуација око дечјег позоришта Бошко Буха није настала због поступка уписа у катастер, већ је у питању решавање имовинско-правног питања што није у надлежности Републичког геодетског завода.

- Позивамо да се престане са изношењем неистина и неоснованих оптужби на рачун катастра јер такве оптужбе узнемиравају јавност и угрожавају правну сигурност и уставни поредак наше земље. Републички геодетски завод је данас једна од најпризнатијих катастарских институција у свету и имовина грађана уписана у српски катастар је у сваком тренутку потпуно сигурна а информације о истој лако доступне и потпуно транспарентне. Хвала грађанима Србије на поверењу - закључују из РГЗ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СВЕТ ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Новак Ђоковић и Карлос Алкараз изашли на вечеру пред међусобни меч који ће пратити цела планета (ФОТО/ВИДЕО)