ПРЕМИЈЕРКА ОТКРИЛА ИСТИНУ О ПОЗОРИШТУ "БОШКО БУХА": Простор од 230 квадрата продат 2009. године, цео случај политизован

Novosti online

23. 03. 2023. у 18:46

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић гостујући у Националном дневнику на ТВ Пинк говорила је о ситуацији у позоришту "Бошко Буха" и рекла да је цео случај исполизитован.

ПРЕМИЈЕРКА ОТКРИЛА ИСТИНУ О ПОЗОРИШТУ БОШКО БУХА: Простор од 230 квадрата продат 2009. године, цео случај политизован

Foto: Printskrin

- Добро је у овој читавој причи што смо нашим грађанима показали у коликој мери су тајкунски медији и одрешени појединци спремни да манипулишу чињеницама и да пласирају дезинформације и лажи како би политички злоупотребили одређене људе. У овом случају су то глумци - рекла је Брнабић.

Премијерка је рекла да су и овога пута за позориште "Бошко Буха" тајкунски медији опет покушали да оптуже председника Србије Александра Вучића.

- Ти исти медији су пре неколико недеља објавили да Међународни суд треба да се позабави Вучићем зато што човек из Ниша каже да је Вучић преко неког свог кума је умешан у манипулације са техничким прегледима. Ако су спремни да тако нешто да кажу, њима није тешко ни да га оптуже за позориште.

Премијерка је показала наслове из како каже тајкунских медија и објаснила како они праве драму како би изманипулисали грађанима.

- Ако се информишете из тајкунских медија, видите наслове да "Град хоће да затвори позориште за децу", да је то "Насиље које власт спроводи над институцијама". "Аца Босанац је власник зграде позоришта, а простор фоајеа и сале позоришта у његове руке је доспео још 2017. године", "Позориште продато у потаји испод цене", "Бошко Буха завршио у рукама Пецонија и Аце Босанца док је Београдом управљао Синиша Мали".  - каже Брнабић показујући наслове у тајкунским медијима.

Она каже да је током данашњег дана дошло до врхунца "дивљања".

- Данас се огласила и Јелена Обућина са Н1 која каже да је са позориштем "Бошко Буха" завршено. Она је рекла и да се снима велики број серија и филмова па "глумци не показују солидарност". Наравно, чак 103 пута је повећан буџет за снимање филмова и серија. Они не кажу да је то за похвалу. Оно што је најзанимљивије је патолошка опседнутост Александром Вучићем - навела је премијерка.

Она је данас одржала састанак са представницима позоришта. 

- Сада да вам кажем шта је истина. Донела сам све уговоре и споразуме. Истина је да је ово продато 2009. године. Дакле, 24. априла 2009. године је ово продато. Је л' тада Александар Вучић био на власти?! СНС? Тада је направљен уговор о купопродаји на начин где се не прецизира где се тачно налази простор те зграде, и зато што је тако направљено, није се знало, биле су жалбе, а онда је након свега 2017. године то укњижено и разрешено. Оно што је важно је да се то десило 2009. године. Дакле, ми са тим "Нит' лук јели, нит' лук мирисали". Само позориште никада није било предмет приватизације ни реституције и одувек је било укњижено на град Београд. Овде се ради о 230 квадрата фоајеа, што је опет проблем који треба да решимо. Хвала овим медијима који су нам објаснили шта се заиста десило, а то је да је тај простор продат, у њихово време, 2009. године испод цене - каже Брнабић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

ЗАГРЕБ, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене власти у Србији, рекао је председник Србије Александар ВУчић у Хит Твиту.

28. 05. 2023. у 21:22

Коментари (51)

УЗДРМАЛИ СМО ВУЧИЋА, ДОШАО МУ ЈЕ КРАЈ: Уредник портала Телеграфи из Приштине радује се протестима у Београду