КОНЦЕРТ "СЕЋАЊЕ НА МАРИНУ": Звуци класичне музике инспирисани пролећем у "Руском дому"

В.В.С.

13. 03. 2023. у 18:25

У РУСКОМ центру за науку и културу "Руски дом" у Београду, у петак 17.марта, биће одржан концерт у знак сећања на Марину Стефановић, новинара, музичког уредника и аутора култне ТВ емисије "Арт фантазија".

КОНЦЕРТ СЕЋАЊЕ НА МАРИНУ: Звуци класичне музике инспирисани пролећем у Руском дому

фото Промо

Организатори концерта истичу у најави да је Марина била изузетни културни прегалац, заштитник музичких вредности и непоколебљиви борац за културу. Веровала је да су новинарство, музика и телевизија "тројство" које ће класичну музику приближити публици и без формалног музичког образовања, јер је класика еликсир који се никад не може спознати до краја због чињенице да је свако извођење друкчије...

Свет културе Марина Стефановић прерано је напустила на први дан пролећа 2021. године. Зато је програм концерта у њену част састављен од дела која су тематски везана за пролеће. Учествују Весна Кршић Секулић, клавир,Миомира Витас, мецосопран, Теута Аслани, сопран и Јана Цветковић, алт. На програму су дела Чајковског, Римски-Корсакова, Виарда, Маснеа, Сатија и Настасијевића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ЈЕЛЕНА ЂОКОВИЋ ИСКРЕНА: Не могу да тврдим да смо ми пример успешног брака