УОЧИ БЛИНДИРАНОГ 73. ФЕСТИВАЛА ИТАЛИЈАНСКЕ КАНЦОНЕ САНРЕМО: Канцоне које обећавају, али све уз огромне мере безбедности

Милица Остојић - дописник из Рима

07. 02. 2023. у 18:41

НА сцени театра Аристон у Санрему на 73. Фестивалу најпознатије италијанске канцоне слушаћемо и гледати три генерације певача са најавом познатих интернационалних бендова али и уз велики опрез од могућних протеста анархиста испред продукцијских кућа.

УОЧИ БЛИНДИРАНОГ 73. ФЕСТИВАЛА ИТАЛИЈАНСКЕ КАНЦОНЕ САНРЕМО: Канцоне које обећавају, али све уз огромне мере безбедности

Фото ЕПА

Најпознатији фестивал италијанске канцоне Санремо сутра подиже завесу у театру Аристон у знаку како се најављује добрих канцона, њих 28 у такмичарском делу, изабраних између 500 које је преслушао више пута уметнички директор и водитељ Амадеус, али и напетости од могућних протеста анархиста.

На сцени ће се у пет вечери од 7 до 11 фебруара чути и видети три генерације певача, од најмлађих па до оних који су већ исписали историју италијанске музике и чије су канцоне неизбрисиве у колективном памћењу, како италијанских тако и љубитеља музике у свету, као што су Ал Бано,  Масимо Ранијери, Ђани Моранди који ће бити ководитељ са Амадеусом у пратњи најпознатије италијанске инфлуенцерке Кјаре Ферањи.

Фестивал ће карактерисати сигурно добра музика у извођењу младих певача, али по одлуци уметничког директора вратиће се на сцену бројна имена тзв. друге и треће генерације, између осталих победници Фестивала 2021 „Манескин“, дует Махмуд и Бјанко 2022, познати састав Пу, Рикардо Фољи, Пепино Ди Капри, Ђино Паоли. Биће сигурно интересантно вече када ће такмичари по свом избору певати по једну канцону већ познатих извођача. На сцени ће се појавити и глумци, спортски шампиони, а за сада је најављено учешће гостију из иностранства, међународне звезде, амерички бенд Блацк Еyед Пеас и енглески Депецхе Моде. 

И све ће протицати у веома великој узбуни на опрез јер се страхује од протеста анархиста испред продукцијских седишта тв Раи, у разним местима,  због затвореног анархисте у миланском затвору „Opera“, тзв. тврдом Бис 41, а који штрајкује глађу 110 дана у намери да са организованим протестима изврши притисак на нову одлуку правосуђа да се пусти из таквог затвора или ослободи, а Фестивал се чини као најбоља могућност за њихову видљивост.

Тако ће и околина театра Аристон бити проглашена црвеном зоном са строгим контролама. Уз све то не смирују се полемике за и против око двоминутног учешћа украјинског председника Владимира Зеленског видео поруком у завршној вечери Фестивала.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: Сви се изненаде кад ми виде документа

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: "Сви се изненаде кад ми виде документа"

ЛЕГЕНДА југословенске рок сцене и некадашњи члан састава Бијело дугме, Жељко Бебек, заправо носи мало другачије име од овог по ком је свима познат.

29. 03. 2023. у 13:06

Коментари (0)

ЧЕСТО СРПСКО ИМЕ ИМА ТУЖНО ЗНАЧЕЊЕ: Родитељи који га дају својој деци често нису свесни порекла