ПОЧЕЛЕ ПРОБЕ ПРЕДСТАВЕ "ОЧЕВИ И ОЦИ": Премијера у режији Вељка Мићуновића почетком априла на Великој сцени Народног позоришта

В.В.С.

07. 02. 2023. у 17:00

У НАРОДНОМ позоришту одржана је прва читаћа проба представе "Очеви и оци", по истоименом роману Слободана Селенића (у драматизацији Kате Ђармати) и режији Вељка Мићуновића.

ПОЧЕЛЕ ПРОБЕ ПРЕДСТАВЕ ОЧЕВИ И ОЦИ: Премијера у режији Вељка Мићуновића почетком априла на Великој сцени Народног позоришта

фото:Ж.Јовановић

Један од најзначајнијих романа савремене српске књижевности "Очеви и оци" Слободана Селенића (1933-1995), синтетизује национално искуство и успоставља рационалан поглед на корпус тема које се најчешће јављају у промишљању статуса српске реалне и митске ситуације.

 - У свакој доброј литератури увек се нађу неке рефлексије у односу на данашњицу, а такав је случај и овде - истиче редитељ Вељко Мићуновић. - Оно што је за мене свевремено у Селенићевом роману, а веома је важно за драматизацију је, заправо, та располућеност коју све време осећам, као и неприлагођеност различитостима и широка прича о наслеђу нових генерација. Идентитетском, идеолошком...

Иначе, Мићуновић је на сцену националног театра 2011. године поставио Kамијев "Неспоразум" , а овог пута улоге је поверио Милошу Ђорђевићу, Николи Ракочевићу, Александру Вучковићу, Вањи Ејдус, Вањи Милачић, Сени Ђоровић, Иви Милановић и Николи Вујовићу.

Позоришну екипу чине и Зорана Петров (сценограф), Марија Марковић (костимограф), Невена Глушица (композитор), Љиљана Мркић Поповић (сценски говор).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

ГЛУМЦА Душана Почека сви се сећамо из популарних серија Синише Павића у којима је глумио џангризаве умишљене болеснике. У стварности је, поред глуме, био знатно другачији, а многи се изненаде када сазнају за његова интересовања.

23. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

ДОКТОРСКА ДИСЕРТАЦИЈА МИЛОША ЈОВАНОВИЋА: НАТО агресију 2010. називао војна интервенција