ГОСТУЈЕ "БРАВО ЗА КЛОВНА": Монодрама Миње Пековић на сцени Народног позоришта у Београду

В.В.С.

26. 01. 2023. у 18:23

МОНОДРАМА "Браво за кловна", ауторски пројекат првакиње Драме Народног позоришта у Суботици Миње Пековић, настала по мотивима њених личних дневника (које је водила током лечења од карцинома 2020. године), гостује 2. фебруара на Сцени "Раша Плаовић" Народног позоришта у Београду.

ГОСТУЈЕ БРАВО ЗА КЛОВНА: Монодрама Миње Пековић на сцени Народног позоришта у Београду

фото:НП Суботица

Kроз представу, која свесно избегава једноставне жанровске одреднице, а која кроз циркуске елементе вешто преплиће комедију и драму, публика добија увид у лични доживљај особе која пролази кроз све сегменте терапије.

Уз Мињу Пековић, на сцени је током представе и музичар Мирослав Идић (корепетитор и аранжер) који причу прати звуком хармонике као што је током терапија Мињи потпору пружала музика и животна прича легендарне Едит Пјаф, која је у неким сегментима и инспирација за ову представу. У ауторском тиму су и Марија Kалабић (сценограф), Марко Маросиук (костимограф) и Никола Маринков (дизајнер светла).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени