"ЖЕНЕ" ОТВАРАЈУ БИТЕФ СТУДИО: Прва представа на малој сцени Театра Форт Форно у режији Милоша Латиновића

В.В.С.

13. 01. 2023. у 20:03

ОТВАРАЊЕ мале сцене Битеф театра "Битеф студио" биће обележено 18. јануара, премијерним гостовањем представе "Жена из Порто Пима", у продукцији Театра Форт Форно( Бале, Хрватска) и "Упалимо рефлекторе" из Новог Сада - по концепту и режији Милоша Латиновића и извођењу Југослава Крајинова.

ЖЕНЕ ОТВАРАЈУ БИТЕФ СТУДИО: Прва представа на малој сцени Театра Форт Форно у режији Милоша Латиновића

фото: Дејан Штифанић

Представа је базирана је на садржају истоимене приче Антониа Табукија, знаменитог италијанског књижевника, који је неколико година живео на Азорским острвима, у Атланском океану. Премијера је била јула 2022. године на Бембо фесту - Фестивалу малих форми у Балама, у Истраи.

Иначе, Мала сцена Битеф театра развијаће камерне форме театарског израза, позоришне минијатуре: интимистичке или ангажоване представе и перформансе, које настају као плод уметничких искорака у истраживање и развој нових изведбених форми.

Ту ће бити организовани и уметнички семинари, панели, предавања и радионице које промовишу и помажу установљавању свежег позоришног језика - жанровских структура које комбинују и унапређују савремени позоришни израз.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)