"МАЛЕНИ ЦВЕТ" ЧЕКА НОВОГ ДОБИТНИКА: Расписан конкурс за награду Града Ниша, за књижевност за децу и младе

Д. МИЉКОВИЋ

02. 12. 2022. у 21:43

НАГРАДА Града Ниша за књижевност за децу и младе „Малени цвет“, за најбољу књигу прозе, или поезије, објављену на српском језику у 2022. години, биће додељена седми пут следеће године.

МАЛЕНИ ЦВЕТ ЧЕКА НОВОГ ДОБИТНИКА: Расписан конкурс за награду Града Ниша, за књижевност за децу и младе

НКЦ

У конкуренцију за награду улазе сва прва издања књига прозе или поезије за децу и младе, објављених на српском језику током 2022. године. Неће се узимати у обзир поновљена издања, издања објављена ранијих година, избори, антологије и слично.

О добитнику ће да одлучује жири који чине проф др Данијела Костадиновић (Ниш), професор књижевности за децу, Срђан Тешин (Кикинда), прозни и дечији писац, и др Милица Алексић (Лесковац), професор књижевности за децу.

Награда се састоји од повеље и новчаног износа, установио ју је и додељује је Град Ниш, а организатор је Нишки културни центар. 

Име добитника награде биће саопштено до почетка априла 2023. године, а свечано уручење награде ће се одржати априла или маја 2023. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

А СНАЈКА О - СВЕКРВИ: Ево шта је Јелена Ђоковић објавила када је Новак освојио Аустралијан опен (ФОТО)

А СНАЈКА О - СВЕКРВИ: Ево шта је Јелена Ђоковић објавила када је Новак освојио Аустралијан опен (ФОТО)

Новак Ђоковић је освојио Аустралијан опен 2023, а потом су уследиле бројне реакције широм света. Неке од њих је на свом Инсаграм налогу поделила и Нолетова супруга, Јелена.

29. 01. 2023. у 21:57

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)

Помешајте 1 шољу млаког млека, 1 шоља брашна, шећера и квасца у посуди оставите да ферментира 15 минута. Додајте остале састојке и добро измешајте. Додајте још брашна ако је потребно док не добијете глатко, нелепљиво тесто.

29. 01. 2023. у 18:21

Коментари (0)

ЂОКОВИЋ ПЛАЧЕ, ТО СУ СВИ ВИДЕЛИ, АЛИ...  Шта се, заправо, тада дешавало у ложи? Новак је све открио