ОТВOРЕНИ БОРИНИ ПОЗОРИШНИ ДАНИ: Захвалнице Вучићу и Брнабићевој (ФОТО)

Д. РИСТИЋ

22. 10. 2022. у 13:20

У ВРАЊУ су отворени 42. Борини позоришни дани на свечаности, на којој је обележен и Дан позоришта ,,Бора Станковић’’.

ОТВOРЕНИ БОРИНИ ПОЗОРИШНИ ДАНИ: Захвалнице Вучићу и Брнабићевој (ФОТО)

D. Ristić

Поводом новоустановљеног Дана позоришта ,,Бора Станковић’’, додељене су захвалнице за изузетан допринос у обнови зграде овог театра председнику Републике Србије Александру Вучићу и председници Владе Ани Брнабић, које је у њихово име примила Данијела Ванушић, помоћница министарке културе и информисања. Такође, за изузетан допринос у обнови позоришта захвалнице су добили и градоначелник Врања др Слободан Миленковић и заменица градоначелника Зорица Јовић. 

Фестивал је званично отворила помоћница министарке културе Данијела Ванушић, која је пренела честитке министарке Маје Гојковић. 

- На задовољство грађана Врања и околине, а и свих позоришних заљубљеника широм наше земље, ово позориште од пре три године живи свој нови живот. Захваљујући ангажовању председника Вучића и усаглашеном деловању Владе Републике Србије, Министарства културе и Града Врања, Позориште ,,Бора Станковић'' у потпуности је реконструисано, ревитализовано и данас спаде у најбоље опремљена позоришта у Србији. Да је Врање одувек било место богатог културног живота и окупљања уметника и љубитеља уметности сведочи податак да је пре 125  година  овде у Врању постављена  прва представа - рекла је Ванушић.

Заменица градоначелника Зорица Јовић пожелела је врањским позоришним посленицима да и у годинама које долазе наставе да спроводе своју основну мисију: да чувају и негују духовност и писменост. Она је свима пожелела и добродошлицу на 42. Борине позоришне дане, фестивал који град и врањски театар организују у славу једног од великана српске књижевности, зачетника модерне, Борисава Боре Станковића и којим показују да с посебним пијететом негују успомену на свог писца.

Поводом Дана позоришта, по први пут су додељене годишње награде члановима колектива, глумици Жетици Дејановић и мајстору сцене Мирославу Илићу.

Свечаности је претходило отварање изложбе ,,25 година професионалног позоришта’’, која је део пратећег програма фестивала, а ансамбл врањског позоришта се представио комадом "Аутопутем" Ане Ђорђевић. Од суботе, 22. октобра, почиње такмичарски програм фестивала у коме ће се наћи шест остварења реномираних српских позоришта. 

БОНУС ВИДЕО - СЕЋАЊЕ: Павле Вујисић није завршио глуму, али многима је могао да буде професор

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну