ОТВОРЕНИ БАЛКАН ПРУЖА БРОЈНЕ МОГУЋНОСТИ: Веселинов и Миленковић о прекограничној сарадњи

Д. РИСТИЋ

15. 10. 2022. у 18:58

ИНИЦИЈАТИВА ,,Отворени Балкан” даје вишеструке могућности за међусобну сарадњу на добробит грађана обе земље, закључено је на пријему који је за отправницу послова амбасаде Републике Северне Македониjе, Михаелу Веселинов, приредио градоначелник Врања др Слободан Миленковић је са сарадницима.

ОТВОРЕНИ БАЛКАН ПРУЖА БРОЈНЕ МОГУЋНОСТИ: Веселинов и Миленковић о прекограничној сарадњи

D. Ristić

Билатерални односи Републике Северне Македоније и Србије су одлични и то се са централног преноси на локални ниво, истакла је Михаела Веселинов. 

- Више могућности нам даје иницијатива ,,Отворени Балкан” у смислу остваривања веће добробити за наше грађане и проширење сарадње у различитим областима, попут туризма, културе, спорта, гастрономије, а амбасада ће увек пружити пуну подршку за реализацију заједничких пројеката - поручила је Веселинов. 

Веома је важна међусобна размена искустава и информација у циљу паралелног развоја српских и македонских локалних заједница, истакао је Миленковић и додао:

- Заинтересовани смо за реализацију пројеката прекограничне сарадње, који би допринели остваривању бенефита за обадве стране и у том смислу већ су покренуте иницијативе. У наредном периоду наставићемо са активностима и пројектима у циљу оставаривања још веће међусобне повезаности са Републиком Северном Македонијом. 

Тежња је да се односи македонског и српског народа продубљују и шире и да се сарадња развија у различитим областима, а Врање већ има изузетну сарадњу са Кумановом, са којим је град побратим. 

Састанку су присуствовали и Борче Величковски, председник Националног савета македонске националне мањине, Никола Кипровски председник ИО македонске националне мањине и Пецо Ристески, председник Удружења грађана македонске националне заједнице Пчињског округа "Гоце Делчев".

БОНУС ВИДЕО - ВИНСКА ВИЗИЈА ОТВОРЕНОГ БАЛКАНА: Председник Вучић и лидери региона отворили сајам вина у Београду

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

АКО УКРАЈИНЦИ КРЕНУ У КОНТРАОФАНЗИВУ, БИЋЕ ИМ ПОСЛЕДЊА: Командант чеченског Ахмата о ситуацији на фронту