ФЕСТИВАЛ "НАШИ ДАНИ" НА ЦРВЕНОМ КРСТУ: Две загребачке представе гостују у Београдском драмском

В.В.С.

18. 10. 2022. у 19:16

МИНИ фестивал "Наши дани" доводи први пут у Београдско драмско позориште Загребачко казалиште младих (22. и 23. октобра) и то са два хит остварења.

ФЕСТИВАЛ НАШИ ДАНИ НА ЦРВЕНОМ КРСТУ: Две загребачке представе гостују у Београдском драмском

фото :промо

Прво ће на Малој сцени "Предраг Пепи Лаковић" бити изведено остварење Ивора Мартинића "Добро је док умиремо по реду" у режији Александра Швабића.

Писац, добро познат београдској публици, даје прецизне слике напола урушене породице, проговарајући на иновативан, мудар и луцидан начин о породичним и партнерским односима, родитељству и смрти. Играју Пјер Меничанин, Дорис Шарић Кукуљица, Наташа Дангубић, Милица Манојловић, Кристијан Угрина, Зоран Чубрило и Маро Мартиновић

Комад "Ја сам она која нисам" аутора Мате Матишића, у режији Паола Мађелија новија је продукција ЗКМ-а, која је одушевила публику на овогодишњем Стеријином позорју, а биће изведена 23. октобра на Великој сцени "Оливера и Раде Марковић". Кроз три једночинке представа по комаду мултимедијалног уметника Матишића, проговара о три генерације жена. Свака од њих има посебан проблем, причу, начин борбе са животом, чиме писац проказује окружење у ком живе и у коме још доминира мушко друштво.

У подели су Анђела Рамљак, Маро Мартиновић, Барбара Прпић, Миливој Беадер, Дорис Шарић Кукуљица, Хрвојка Беговић, Филип Нола, Луција Шербеџија, Франо Машковић, Уго Корани, Урша Раукар, Зоран Чубрило, Дадо Ћосић, Катарина Бистровић Дарваш.

БОНУС ВИДЕО - СЕЋАЊЕ: Павле Вујисић није завршио глуму, али многима је могао да буде професор

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

КАДА се глумац Драган Гаги Јовановић 2018. године повукао из позоришта због јаких болова у леђима услед дискус херније, није ни слутио да ће пауза трајати близу пет година.

06. 02. 2023. у 13:11

Коментари (0)

СТАВ БЕОГРАЂАНА: Питали смо грађане шта мисле о забрани пушења у затвореном коју тражи министарка Даница Грујичић (АНКЕТА)