НАГРАДЕ УРУЧЕНЕ НАЈБОЉИМА: Луна Пилић победница у говорењу поезије деветог фестивала "Дани Данила Лазовића“ у Прибоју (ФОТО)

А.Ровчанин

25. 09. 2022. у 19:42

ПО ОЦЕНИ стручног жирија победница у говорењу поезије деветог фестивала „Дани Данила Лазовића“ је Луна Пилић из Сплита, студенткиња Академија уметности из Београда, класа професорке Иве Милошевић и асистента Бојана Жировића.

НАГРАДЕ УРУЧЕНЕ НАЈБОЉИМА: Луна Пилић победница у говорењу поезије деветог фестивала Дани Данила Лазовића“ у Прибоју (ФОТО)

Фото: А.Ровчанин

Луна је говорила песму „Јубави“, Слободанке Бобе Ђудерије, познате сплитске песникиње. Победница је истакла да се први пут такмичи на такмичењу ове врсте. Говорећи о песми коју је одабрала, Луна је желела да донесе комад Сплита и комад мора у Прибој.

Победница је освојила награду „Повеља Данило Лазовић“ и новчани део награде коју јој је уручио председник општине Прибој Лазар Рвовић.

Овогодишњи стручни жири био је у саставу: проф.др Радован Кнежевић проф.Факултета драмских уметности у Београду , председник стручног жирија, Мирослав Мики Радоњић, театролог и директор Стеријиног позорја, Елвира Аљукић, првакиња драме Народног позоришта у Тузли, Исидора Минић, првакиња Атељеа 212, Небојша Дугалић, првак драме Народног позоришта у Београду.

Председник жирија проф. др Радован Кнежевић проф.Факултета драмских уметности у Београду који је од почетка фестивала у жирију рекао је да фестивал из године у годину расте и развија се на најбољи начин, као и да само интересовање медије говори у прилог томе.

- На културној мапи Србије, ово је најмлађи, али најквалитетнији фестивал који једини негује културу у сваком погледу. Током неколико дана, овде гостују познати глумци, музичари, овде се чује озбиљна музика. Данима траје квалитетан програм, а но што је најлепше сви програми изузетно су посећени – истакао је Кнежевић.

Фото: А.Ровчанин

Сви учесници финалне вечери фестивала "Дани Данила Лазовића"

Од ове године установљена је Специјална награда „Смарт продукције“ коју чини плакета и ангажман победника у пројекту поменуте продукције (улога у серији). Жири у саставу Светлана Дрињаковић продуценткиња, филмска и телевизијска редитељска, власница и директорка „Смарт медија продукције“ и арт директор истоимене продукције Дукан Раденковић, донели су одлуку да студенткиња Факултета уметности у Приштини са привременим седиштем у Звечану, Невена Недељковић, буде прва добитница награде.

Невена Недељковић је истакла да је ово један о најлепших фестивала на коме је била, као и да је презадовољна што је била такмичар, а посебно је истакла да је упознала дивне људе.

Петлочни жири који су чинили прошлогодишњи такмичари фестивала, донео је одлуку да Данка Миловановић, победи на „Интернет конкурсу у говерењу поезије“. Данка је освојила новчани део награде и представила се публици на завршној вечери фестивала.

Такмичарској вечери претходио је наступ градског тамбурашког оркестра из Пљеваља и вокалне групе "Лирике". Музичка гошћа завршне вечери фестивала била је глумица Драгана Мићаловић која је наступала уз пратњу Павла Јоксимовића, док је гост глумац био Небојша Дугалић, који је био и члан стручног жирија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије Село гори прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу