НАТАЛИ ПОРТМАН СКАЧЕ ИЗ ХЕЛИКОПТЕРА, ЕШТОН КУЧЕР У БЕСПУЋУ: Холивудске звезде у изазовима дивљине са Бером Грилсом (ФОТО)

Никола ДРАЖИЋ

13. 08. 2022. у 11:34

ДЕЦЕНИЈАМА већ, светски авантуриста проналази нове начине да буде атрактиван и популаран. И вероватно нема тог дела планете који није обишао и у коме људи за њега не знају.

НАТАЛИ ПОРТМАН СКАЧЕ ИЗ ХЕЛИКОПТЕРА, ЕШТОН КУЧЕР У БЕСПУЋУ: Холивудске звезде у изазовима дивљине са Бером Грилсом (ФОТО)

Фото: Фокс

Преживео је, рекли бисмо, све што може да се преживи, нарочито у последњих шест сезона најпознатијег ријалити серијала о преживљавању - "У дивљини са Бером Грилсом".

Бившег маринца, кога и ми у Србији некако посебно волимо, прошле године, додуше у тајности, имали смо прилику и да угостимо у нашој земљи. Тада је на Старој планини Бер уживао у домаћим специјалитетима Источне Србије и потврдио да би уз локалне домаћице заиста било изузетно тешко остати гладан дуже од дана. Ипак, емисија је снимљена, а Бер се у Британију вратио сит и задовољан. Сада нам, међутим, доноси нешто потпуно ново.

Након што нас је у "Преживљавању" провео кроз све могуће и немогуће сценарије опстанка у условима у којима живот виси о концу, Грилс пред нас ставља "Изазов". Реч је о седмом циклусу популарног ТВ шоуа који ће се, од 17. августа, емитовати средом од 22.00, на каналу Национална географија, али и шест нових епизода такозваног специјала, у коме је познати заљубљеник у дивљину праг ризика (поново) подигао на нови ниво.

КАДА ЈЕ ПОЧЕЛО БЕРОВО "ЛУДИЛО"

УКОЛИКО до сада нисте, потражите и прочитајте "Аутобиографију Бера Грилса", у којој овај Британац пише о својим коренима, о прецима - прадеди, деди, оцу, који су били, према његовим речима, дивни и храбри људи. Заправо, књига почиње пехом који се догодио Грилсу и његовом камерману, када је сав крвав, али жив, завршио у болници. Kада је дошао себи, запитао се: "Kада је, заправо, ово моје лудило почело?!" Тада аутобиографски почиње да се одмотава клупко потребе Бера Грилса да готово читав живот проведе у екстремним, адреналинским и надасве опасним ситуацијама.

- У новој емисији и даље сам ментор за преживљавање, али је концепт знатно промењен. После детаљне обуке, славне личности препуштене су саме себи и само од њихових способности и онога што су запамтили од лекција које им дајем зависиће успех њиховог опстанка у негостољубивој природи - каже о новом серијалу стручњак за преживљавање, чије је пуно име, а што многи вероватно нису знали - Едвард Мајкл Бер Грилс.

Серијал отвара добитница Оскара и звезда новог Марвеловог филма "Тор", глумица Натали Портман, а стазом коју ће она утабати даље ће поћи Ештон Kучер, још једна Марвелова звезда, глумац Симу Лиу, јунакиња филма "Мале жене" и глумица номинована за Оскара Флоренс Пју, затим Ентони Андерсен, најпознатији нам по серијама "Црнкасти" и "Ред и закон", као и комичар Роб Ригл. Ове сезоне, гости емисије неће бити само суочени са психичким и физичким изазовима као што су пливање у замрзнутом језеру у канадским планинама, или потрага за храном усред пустиње. Хоће ли бити спасени, зависиће само од њиховог умећа. Али, има нешто и до ментора. Видећемо како и колико знања је Бер Грилс успео да пружи славним личностима нашег доба.

Фото: Фокс

Натали Портман и скок из хеликоптера

А он? Па, Бер Грилс је рођен да преживи! Чврст, карактеран, стрпљив и у неочекиваним и опасним ситуацијама у које годинама "ускаче" апсолутно сналажљив, баш је нашим "Новостима" пре више од деценије признао да је, заправо - мекушац:

- Ух, ја сам, у ствари, прилично лак на сузама - рекао нам је тада у ексклузивном разговору Бер и објаснио како "баш недавно" није могао да заустави сузе, на школској представи у којој је играо његов средњи син, и да је у авиону, док је гледао филм "Бележница", толико плакао да је стјуардеса долазила да га пита да ли је добро.

- Али, и сузе су добар начин да преживите - "правдао" се тада овај авантуриста, писац, ТВ водитељ, бивши "сасовац" и шта све не, а заправо прилично осетљив тип кад се камере искључе.

Фото: Фокс

Бер Грилс и глумац Дани Трехо

И ако мислите да је све ово што Бер Грилс ради, и да су савети које чујете у његовим фантастично узбудљивим емисијама само пуки и скуп ТВ шоу, верујте да нису, јер како Грилс каже, нико не верује да ће се неке ситуације (у којима се треба снаћи и преживети) догодити баш њему. А писала је светска штампа да је један дечак изгубљен у шуми преживео захваљујући њему, док је други, који је провео много времена у снегу, спас пронашао управо у његовим саветима...

- Ружно је када "упаднете" у ненормалне ситуације, али оне се догађају. Често чујем сведочанства људи којима су савети из емисија и књига помогли у одређеним ситуацијама, и то је велика мотивација за мене да наставим даље. Лепо је знати да сте некоме помогли да спасе сопствени живот. И док снимам емисије и док пишем књиге о преживљавању, управо се водим тиме да могу некоме помоћи. Људи не долазе често у екстремне ситуације, али уколико се тако нешто догоди, боље је да буду припремљени. Неколико пута сам се сусретао са онима који су преживели падове авиона и сви су рекли исто: "Нисам веровао да би ми се овако нешто могло икад догодити!". А живот је управо такав - непредвидив. И зато је добро да сваки човек има било какву представу о томе како да помогнете себи у невољи - каже Грилс.

Фото: Фокс

Са Ештоном Кучером

 

Живот треба (пре)живети

С обзиром на то да је његов живот увек био "на ивици", Бер је за Новости једном приликом открио како је његова мајка подносила све те авантуре:

- Сада, када имам своју децу, могу да замислим како јој је било. А сигурно јој је било прилично тешко. Увек сам упадао у невоље. Још кад сам имао седам година, морали су да ме спасавају чамцима приликом једног несташлука. Али, живот треба живети. Треба истраживати и испробавати. Мајке ће због тога често имати коју седу више, али ако сте ви срећни, биће и оне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

СРАМОТА НА ЈУГУ СРБИЈЕ: Шта су младенцима донели у коверти - свекрва раширила причу по целом комшилуку