СЕЋАЊЕ НА ЛЕГЕНДАРНЕ ГЛУМЦЕ: Пригодним програмом и уз госте почели традиционални "Дани Бате Стојковића"

Г. ЋИРОВИЋ

10. 08. 2022. у 06:34

УЗ пригодну свечаност и у присуству Батиних пријатеља, колега и поштовалаца, у Врњачкој Бањи синоћ су почели "Дани Бате Стојковића", традиционална манифестација посвећена великану српског глумишта који је, осим на великом и малом екрану и на позоришним даскама, оставио неизбрисив траг и међу Врњчанима као својим домаћинима.

СЕЋАЊЕ НА ЛЕГЕНДАРНЕ ГЛУМЦЕ: Пригодним програмом и уз госте почели традиционални Дани Бате Стојковића

Спомен-соба Бате Стојковића, Фото Г. Шљивић/ Н. Фифић

У својеврсном глумачком "Парку сећања", смештеном у централном бањском парку, у којем су симболично посађена стабла различитог дрвећа за преминуле глумце - Драгана Николића, Милену Дравић, Данила Бату Стојковића, Небојшу Глоговца, Марка Николића, Воју Мирића, Петра Краља, Бату Живојиновића, Љубишу Самарџића, Павла Вуисића, Милорада Мандића Манду и Зорана Радмиловића, евоциране су успомене на легендарног Бату и остале великане.

- Овом скромном и веома лепом манифестацијом на пригодан начин желимо да изразимо захвалност великим глумцима и још већим људима што смо имали част да их упознамо, да се дружимо приликом њиховог боравка у Врњачкој Бањи, и тако изградимо нераскидиву везу која, ето, траје и после њихове смрти - каже Никола Џамић, организатор и иницијатор "Батиних дана" који се по 12. пут одржавају само пар дана уочи Фестивала филмског сценарија.

Уз емитовање чувених сцена из познатих домаћих филмова, серија и позоришних представа на видео-биму, у пригодном програму учестовали су глумци Милан Цаци Михајловић, Нада Блам, Мина Лазаревић, студенати Академије уметности, песник, певач и композитор Љуба Манасијевић уз пратњу кларинетисте Дарка Перчевића...

Током "Батиних дана" планиране су бесплатне пројекције филмова у којима је остварио незаборавне улоге, биће изведена позоришна представа "Хамлет у селу Мрдуша Доња", као и "Не очајавајте никад" по тексту Бранислава Нушића и режији Милоша Јагодића, позоришта "Драгољуб Милосављевић Гула" из Петровца на Млави.

А, сутра, 11. августа, на Батин рођендан, планирана је посета његовој спомен радној соби, отвореној почетком ове године у склопу овдашњег Амфитеатра који поносно носи његово име.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) издао је два најновија упозорења. Једно се односи на велику количину падавину данас, а друго за сутра за грмљавинске непогоде са градом и олујним ветром.

26. 09. 2022. у 12:52

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (0)

МОЖЕ СТОМАК ДА ЗАБОЛИ Србин купио крофну са кремом - остао у шоку кад ју је пресекао и видео шта има у њој (ФОТО)