ЈУБИЛЕЈ: У Сопоту почео 50. филмски фестивал Софест (ФОТО)

Новости онлајн

04. 07. 2022. у 21:54

ЈУБИЛАРНИ 50. филмски фестивал у Сопоту, популарни Софест, почео је вечерас пројекцијом филма "Тома" Драгана Бјелогрлића.

ЈУБИЛЕЈ: У Сопоту почео 50. филмски фестивал Софест (ФОТО)

Фото: Д. Миловановић

Премијеру ће у Сопоту 5. јула имати дебитантски филм "Усековање" редитеља Синише Цветића, портрет једне породице, као и словеначко-српска копродукција "Свемир међу нама", редитељке Рахеле Јагрич Пирц, који ће бити приказан 10. јула.

У програму фестивала су Ковачевићева драма "Није лоше бити човек", "Опкољени" редитеља Милосава Савића о борби четничког команданта Николе Калабића са Немцима 1942. године и комедија "Не играј на Енглезе", у којој је последњу улогу остварио глумац Марко Живић. У конкуренцији за награде су, између осталих, и "Пуцњи у Марсеју", "Келти", "Златни дечко", "Мрак", "Хероји", "Било једном у Србији" и "Лето када сам научила да летим". На затварању ће бити приказан "Јужни ветар 2 - убрзање" са Милошем Биковићем, а о наградама ће одлучивати жири у коме су глумци Снежана Богдановић и Андреј Шепетковски и професор Факултета драмских уметности Раденко Ранковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЛЕГЛА НА ХАУБУ АУТА У ПОКРЕТУ: Снимак из Београда запрепастио мреже (ВИДЕО)