КАРАЂОРЂЕВА ЗВЕЗДА НАДАХЊУЈЕ И ДАЈЕ СМИСАО: Биковић се огласио, почаствован одликовањем које му је уручио Вучић (ФОТО)

Новости онлине

29. 06. 2022. у 21:34

ГЛУМАЦ Милош Биковић на Видовдан одликован је орденом Карађорђеве звезде који му је уручио лично председник Србије, Александар Вучић.

КАРАЂОРЂЕВА ЗВЕЗДА НАДАХЊУЈЕ И ДАЈЕ СМИСАО: Биковић се огласио, почаствован одликовањем које му је уручио Вучић (ФОТО)

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Наиме, Биковић се овим поводом данас огласио на друштвеној мрежи Инстаграм и није крио одушевљење због свега.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

- Видовдан је празник помешаних осећања. Радосне туге. Победоносне смирености. Празник који поставља питање човеку ком царству припада. Земаљском или Небеском. Сваки дан је пред нама један такав избор. У свакодневном животу човек бира оно што се исплати или оно што је исправно. Нисмо сви увек исправни. Није нико. Али овај празник нас подсећа на подвиге Косовских Јунака али и на подвиге свих оних који су у том миту али и историјиском догађају црпели надахнуће и стварали историју Србије. Карађорђева звезда је симбол који говори да некада мит може бити истинитији од чињеница, јер надахњује и даје смисао. Историјски подвизи су били исписани мачем, пре свега мислим да мач као на симбол и Видовдана на Косову Пољу и Карађорђевог подвига. Мач је симбол који одваја битно од небитног, расеца небеско од пролазног. Исправно од исплативог. Чини ми се да данас морамо да ходамо по ивици оштрице тог мача, вођени балансом "мудрости и храбрости". Велика је част добити признање и потврду да си део нечега што је веће од тебе. Бити наследник традиције. Јер: "Традиција није поклањање пепелу, већ предаја огња". Част ми је што сам од председника Србије Александра Вучића добио ово одликовање - написао је Биковић у опису фотографије на којој му председник уручује престижно признање.

Подсећамо, орден Карађорђеве звезде се додељује указом председника Републике Србије, обично поводом Дана државности Републике Србије. Додељује се за нарочите заслуге за Републику Србију и њене грађане у областима представљања државе и њених грађана. Може бити додељен физичким лицима и институцијама. Орден Карађорђеве звезде има три степена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИМАМ 40 И ЈОШ САМ НЕВИНА: Атрактивна атлетичарка изненадила свет признањем - навела и разлоге