ВЕЧЕРАС ПРЕМИЈЕРА ЦРНЕ ПТИЦЕ: Комад по вишеструко награђиваном роману за младе

Д. Ристић

28. 06. 2022. у 14:52

Ансамбл Позоришта "Бора Станковић" у Врању, уз помоћ младих београдских глумаца, извешће вечерас премијеру комада за децу и младе "Црна птица".

ВЕЧЕРАС ПРЕМИЈЕРА ЦРНЕ ПТИЦЕ:  Комад по вишеструко награђиваном роману за младе

Д. Ристић

Комад је урађен према истоименом, вишеструко награђиваном роману првенцу драматуршкиње Александре Јовановић, а режирала га је Марија Младеновић, којој ће ово бити дипломска представа. Ауторски тим се нада да ће "Црна птица" изазвати интересовање младих позоришних гледалаца, којима се, кажу, позориште ређе обраћа.

- Мало је представа на репертоару намењених старијим основцима и средњошколској омладини, а ово је комад управо за њих. Не дешава се често да ми је баш криво што не глумим у некој представи, а ово је баш такав случај - каже уметнички руководилац врањског театра Бојан Јовановић.

Главне улоге у "Црној птици тумаче млади глумци из Београда Јована Берић, Филип Хајдуковић и Никола Мијатовић, и њихове врањске колеге Кристина Јањић Стојановић, Жетица Дејановић и Михајло Стојковић, уз дете глумицу Софију Арсић. Иначе, овај роман је већ драматизован као монодрама под насловом "Жеља" која је лане изведена на Змајевим дечјим играма и за коју је ауторка добила награду за текст. Роман "Црна птица" нашао се и међу 200 најбољих на свету према избору издавача каталога на прошлогодишњем сајму књига у Франкфурту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦАМА, ИЗДРЖИТЕ Познати потресени масакром на Цетињу - бројне објаве на мрежама, отказани наступи