ЏЕЗ ЗА СВЕ УКУСЕ: У Краљеву сутра почиње традиционални међународни џез фестивал

Г. ЋИРОВИЋ

28. 06. 2022. у 15:52

Изложбом фотографија „MUSIC, BRE!” аутора Ивана Грлића у у галерији Културног центра у Рибници, сутра ће, тачно у подне, у Краљеву званично почети традиционални, 12. по реду Међународни џез фестивал - „Џезибар“.

ЏЕЗ ЗА СВЕ УКУСЕ: У Краљеву сутра почиње традиционални међународни џез фестивал

КЦ Рибница

У дворишту такозване Француске куће у центру града у четвртак ће, са почеткм у 19 сати, бити представљена књига интервјуа „Jazz face”, реномираног београдског музичког новинара Војислава Пантића.

Љубитеље џеза ове године очекује богат музички порограм који ће се комплетно одржати на Тргу српских ратника. У петак, 1. јула, најпре ће од 20 сати наступити џез трио „3ject“ из Северне Македоније, потом ће се публици представити „Cotton Pickers“, док је за крај вечери предвиђен концерт Марка Луиса, певача и мултиинструменталисте познатог по томе што спаја наизглед неспојиве музичке жанрове.

У суботу, на истом месту и у исто време, програм ће отворити „Moses Dimski Project“, ауторски пројекат младог бубњара Димитрија Мојсијевића, затим ће наступити једанаесточлани бенд „Николов-Ивановић Ундецтет“ који предводе пијаниста и аранжер Владимир Николов и бубњар Срђан Ивановић, а завесу на овогодишњи „Џезибар“ спустиће Никола Пејаковић Коља.

У организацији овдашњег КЦ „Рибница“ сви програми џез фестивала су потпуно бесплатни.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТРУЧЊАЦИ САВЕТУЈУ: Нипошто не убијајте паука ако га видите у кући - постоји јак разлог