ПОТРЕСНО СВЕДОЧАНСТВО: Представљена књига Жарка Лаушевића "Падре, идиоте!"

А. В. В.

27. 05. 2022. у 07:45

НОВА књига нашег познатог глумца Жарка Лаушевића под називом "Падре, идиоте!", у издању куће "Хипатија", представљена је синоћ у дворани престоничког Студентског културног центра.

ПОТРЕСНО СВЕДОЧАНСТВО: Представљена књига Жарка Лаушевића Падре, идиоте!

Фото Н. Скендерија

 Лаушевићев четврти наслов по реду читаоцима доноси наставак дневничких бележака које почињу у тренутку када излази из затвора у коме је провео четири године и седам месеци. У новом штиву помињу се и пишчеве колеге и пријатељи попут глумаца Цвјете Месић, Драгана Гаге Николића, Милене Дравић, Бате Живојиновића, Славка Штимца...


На промоцији Лаушевићеве књиге говорили су глумци Светлана Цеца Бојковић, Петар Божовић, Небојша Дугалић, писац Мухарем Баздуљ и новинарка Радмила Станковић. Као и у претходним насловима, између корица "Падре, идиоте!" глумац наставља са преиспитивањем свог учешћа у трагедији чији је актер био у ноћи 31. јула 1993. године у подгоричком кафићу.

Фото Промо

 


Глумица Светлана Цеца Бојковић јуче је у изјави, за "Новости", поводом новог издања њеног колеге Жарка Лаушевића кратко и јасно истакла да је реч о значајној књизи.
- Књига "Падре, идиоте!" је изузетна и одлично написана - рекла је Бојковићева за наш лист.


Бираним речима популарни глумац Небојша Дугалић говорио је о Лаушевићевом новом делу.


- До ове књиге (рачунам све до сада издате као једну) био сам убеђен да је немогуће, у првом лицу, изнаћи речи за овакав неизмишљен сиже. Ово потресно сведочанство које надилази књижевност језиком врхунске књижевности сасвим је развејало моју предрасуду. Овако говори живот кад "мора да грезне у реч" (Иван В. Лалић) - рекао нам је Дугалић.
Књига "Падре, идиоте!" Жарка Лаушевића је четврта у серијалу овог аутора са заједничким поднасловом "Дневник једне робије". Чувени глумац прво је објавио књигу "Година прође, дан никад" (2011), а уследиле су "Друга књига" (2013) и "Све прође, па и доживотна" (2018).

ЧОЛА, ШОТРА, МИРЗА...


ПОРЕД породице, пријатеља и колега, у Лаушевићевој исповести појављују се и Вук и Даница Драшковић, Жељко Ражнатовић Аркан, Здравко Чолић, Здравко Шотра, ђакон Ненад Илић, Влада Јевтовић, Веселин Бошковић, владика Филарет, Даворин Поповић, Синиша Ковачевић, Мирза Делибашић...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

НИСАМ СМЕО О ОВОМЕ ПРЕД ЦЕЦОМ! Лаушевић открио тајне разговора са Арканом, у све је умешана и Жељкова бивша - Наталија