ЕВРОПА НАСУВО: Испоставља се да је ради спашавања човечанства од еколошких проблема неопходно, за почетак, умивање без воде

Максим Кононенко

24. 05. 2022. у 18:44

Ако би постојао некакав пријемни испит за ступање у савремену европску политику, он не би подразумевао изборе, него одговор на једно једино питање: а какве би се још санкције могле увести Русији?

ЕВРОПА НАСУВО: Испоставља се да је ради спашавања човечанства од еколошких проблема неопходно, за почетак, умивање без воде

Фото: Профимедиа/Илустрација

Тешко питање, нема сумње: морало би се мало пофантазирати.

И ево, The Guardian као да слуша моје мисли. Испоставља се да је ради спашавања човечанства од еколошких проблема неопходно, за почетак - обратите пажњу - умивање без воде!

Испоставља се да постоје козметичка средства као што су, цитирам: "марамице, пудери, таблете, штапићи за чије коришћење је потребна течност у врло малом обиму или уопште није потребна". Притом, опет цитирам: "У 2020. години на слична средства одлазило је 12 процената глобалног тржишта козметичке неге". А главни раст дешава се у Европи и САД. Публикација каже да је разлог, наравно, брига о клими. Нешто ми ипак говори да је разлог - брига о сопственом профиту. Јер, ако се умивате водом, она мора бити и подгрејана. А сувим средствима може и без топле и без хладне воде.

"Искључујући воду, ми искључујемо и пластику, а то значи да суви производи не само да штеде воду и пластику, него још и снижавају емисије фосилних горива", изјавила је оснивачица новозеландског бренда Ethique Брајана Вест. А њена компанија "производи средства за негу коже и косе, као и у домаћим условима компостиране усне помаде."

У домаћим условима компостиране усне помаде!

Па ви сад реците: могу ли тако нешто смислити најталентованији писци фантастике?

У ноћној тами почива квантни компјутер

Баш је занимљиво посматрати како европске санкције против Русије дејствују против Европе.

У Великој Британији фастфуд смањује количину поврћа у хамбургерима. Сад стављају само једну кришку парадајза уместо две. И компанија за продају хамбургера даје званично саопштење - са извињењем. Шта им смета да парадајз купе у некој од суседних држава није баш јасно. Или руске подморнице, или проста похлепа.

Слично је и са Данском. Замислите да живите у сопственој кући и да се снабдевате гасом. И одједном вам властодршци кажу: извините, сад ћемо вам овај гас искључити из политичких разлога. И пребацићемо вас на топлотне пумпе. Управо тим саветом је дански премијер обрадовао близу пола милиона данских домаћинстава. Биће врло интересантно погледати резултате следећих избора у тој гордој скандинавској држави.

У Енглеској су ствари заиста лоше. Блумберг наводи да су цене гаса и струје порасле за 54 одсто, социјална давања само 3 одсто, а више од пет милиона краљичиних поданика који су остали без посла остављени су без било какве државне пажње.

У међувремену, пети пакет санкција ЕУ против Русије предвиђа формулације саучесништва невиђене снаге. На пример, цитирам: "претпостављено помагање". Или, опет цитирам: "активности указивања злонамерног утицаја". А како вам се свиђа ово, цитирам: "поздрављање људи који припадају одређеној професионалној групи"?

А ово, припремите се: "стицање задовољства од добрих односа". И то је сад основа за улазак у списак санкционисаних.

Или, на крају, апсолутно дивно, цитирам: "укљученост у делатности сектора привреде који обезбеђују значајне пореске приходе". Добро радите? Плаћате много пореза? Па ево, стиже казна!

Додуше, постоје и неке заиста болне санкције. Поштено речено, не знам како ћемо се с њима носити. Европска унија је у свом најновијем пакету санкција забранила испоруку Русији - обратите пажњу - квантних компјутера!

Е, забрана испорука квантних компјутера јасно нам говори да се примиче крај. Европска унија као да нам намигује.

Зато што квантни компјутери не постоје.

Али свеједно, ако их не добијемо, Европа ће својим грађанима искључити гас.

(Превео Желидраг Никчевић)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САЊА КУЖЕТ СМРШАЛА 18 КИЛА: Из исхране избацила ЈЕДНУ намирницу