ЈЕДИНСТВЕН МУЗИЧКИ ДОГАЂАЈ: Стефан Миленковић и Гудачка репрезентација младих одржали концерт у Кикинди (ФОТО/ВИДЕО)

Р.Ш.

21. 05. 2022. у 21:48

КИКИНЂАНИ су вечерас имали јединствен музички догађај. Осим публике у Новом Саду и Београду, они су били трећи у низу који су слушали нашу Гудачка репрезентација младих и виолинисту Стефана Миленковића.

ЈЕДИНСТВЕН  МУЗИЧКИ ДОГАЂАЈ: Стефан Миленковић и Гудачка репрезентација младих одржали концерт у Кикинди (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Р. Шегрт

Концерт су одржали у Народном музеју, а приређен је као био поклон Градске управе, поводом сутрашње Славе града, летњег Светог Николе.

Прослављени виолиниста био је расположен и за причи у за свирку. Са млађим колегама одсвирао је прву тачку, а онда је концерт пратио из публике.

- Клинцима је драго што ће и овде представити пројекат који смо назвали “Грми”, што значи гудачка репрезентација младих извођача, а којим смо представили Србију на Светској изложби “Еxпо 2020” у Дубаију. У оригиналној поставци је девет музичара, а сада имамо мало другачији састав, јер неки не живе у Србији, па је немогуће да их сваки пут све окупимо. Музичаре за репрезетнтацију бирао сам ја, али и људи из света филма , моде, музике и уопште шоу бизниса, јер уметник данас мора да буде атрактиван на разне начине, мора да има много димензија. Није довољно само свирати добро, то је само основни предуслов - објаснио је Миленковић.

Оваквих концерата било би много више да у нашој земљи постоји менаџмент који се бави организацијом, каже наш виолинист.

- Не постоје менаџери нити неко тело које би се бавило организацикјом концерата уметничке музике, којим би могао неко од нас да се обарти, да се квалификује. Постоје менаџери само за одређене пројекте. А најважнија мисија оваквих концерата јесте популаризација класичне музике и њено непосредно представљање што широј публици – рекао је Стефан Миленковић.

Гудачку репрезентацију младих извођача чине студенти од 18 до 26 година и неки од њих усавршавају се у иностранству. На програму су, између осталих, била дела Шостаковича, Чајковског, Менделсона. Публика је била врло заинтересована за њихов наступ, па је сала музеја била пуна.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)