"ШЉИВА РАНКА И СТАТИВА ТАНКА": Снима се документарни серијал и филм о српском аматерском фудбалу

М. Ј. М.

21. 05. 2022. у 13:17

У СУСРЕТ Светском фудбалском првенству у Катару (21. новембар - 18. децембар), видео-продукција Golden Touch у сарадњи са Радио-телевизијом Србије, снима документарни серијал и филм о српском аматерском фудбалу.

ШЉИВА РАНКА И СТАТИВА ТАНКА: Снима се документарни серијал и филм о српском аматерском фудбалу

Фото РТС

Редитељ и сценариста Милутин Јовановић ће нам, у пет получасовних епизода, представити нижеразредне фудбалске клубове из Опова и Сефкерина, Пајсјевића и Опланића, Мајура и Главинаца, Горње и Доње Гајдобре, Вишесаве и Перућца.

Емитовање серијала под радним називом "Шљива ранка и статива танка", планирано је за новембар.

Аматерски фудбал, посебно у сеоским срединама, најважнија је а често и једина друштвена активност житеља. Ови клубови опстају и трају у врло скромним условима, са традицијом дугом скоро читав век. Школа, црква и фудбалски терен чине село комплетним.

Фото РТС

У свакој епизоди представљаће се по два клуба, два "ривалска" села, са акцентом на "треће полувреме" које је саставни део великог "дербија". Осим што прогнозирају резултат својих тимова у овом важном дуелу, мештани ће коментарисати и тактику селектора нашег националног тима, са освртом на нашу мундијалску групу.

Чућемо и разговоре са фудбалерима и судијама на терену, као и са навијачима. Прича о спортским, али и другим темама, на крају утакмице сели се у локалну кафану где се, уз храну и пиће, традиционално после сваке утакмице, одржава "треће полувреме".

Фото РТС

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)