НОВОМ ПОСАДОМ КОМАНДУЈЕ ЖЕНА: На снимању наставка популарне домаће хумористичке серије "Авионџије", у режији Сузане Пурковић

ЈЕЛЕНА БАЊАНИН

22. 05. 2022. у 15:46

ЈОШ авантура, анегдота и живописних ситуација, које се дешавају у наизглед скученом простору летелице, донеће нам наставак популарних "Авионџија". Екипа "ТВ новости" завирила је иза кулиса, у жељи да открије шта доноси нови циклус првог домаћег ситкома о догодовштинама авионске посаде, који "слеће", од 19. маја, у 20.00, радним данима, на канал Суперстар ТВ.

НОВОМ ПОСАДОМ КОМАНДУЈЕ ЖЕНА: На снимању наставка популарне домаће хумористичке серије Авионџије,  у режији Сузане Пурковић

Фото Hype production

Већ познате "Авионџије", пред гледаоце су стигле у измењеном саставу и иза и испред камере. Нових 48 епизода серије настало је у продукцији "Телекома Србије" и Hype production. После двојице џентлмена, у редитељску столицу села је Сузана Пурковић, а сценаријо потписују Татјана Илић, Милена Деполо, Филип Вујошевић и Милица Јевтић.

Прво што се "из авиона" види је промена кабинског особља. Тиму су се придружили шверцер Миливоје Петровић Беба (Младен Совиљ), штребер Станко Тркуља (Иван Ђорђевић Џуди), еколошкиња Барбара Ковач (Дуња Стојановић) и пилоткиња Викторија Бабић (Софија Јуричан).

- Сваки нови глумац донео је другачију енергију и аутентичан стил и хумор. Ликови се међусобно веома разликују и верујем да сваки гледалац може да се пронађе. Од старих јунака остали су персерка Дана (Бојана Ковачевић Гајин), мајстори Миле (Милош Ђорђевић) и Крца (Тони Михајловски), копилот Горан (Марјан Тодоровић), а стјуард Цегер (Славен Дошло) и стјуардеса Медена (Јелена Ракочевић) се не појављују у свим епизодама. Они су остали у својим карактерима, али су сада у другачијим околностима. Рецимо, Медена је у прошлој сезони напустила Горана и сада покушава да га врати, али то је мало теже јер он има друге захтеве... Могу само да откријем да ће бити много турбуленција у односима главних ликова, а нови јунаци донеће још више заврзлама старој екипи - каже за "ТВ новости" редитељка Сузана Пурковић.

Од почетка серије пратили смо како се строга персерка Дана и вешти мајстор Миле зближавају, а срећу им је помало кварила посесивна свекрва Брижи (Бранка Петрић). Глумица Бојана Ковачевић Гајин истиче да је Дана успела да савлада своју "све криву".

- Однос између Милета и Дане је ојачао, а добили су и дете. Дану је мајчинство на неки начин променило. Међутим, она је радохолик, па је поједине породичне и родитељске обавезе препустила Милету. Баш је било задовољство снимати сцене са једним малим, предивним и препаметним дечаком, који је био одличан партнер. Све је добро перципирао и тачно је знао где треба да стане и кога да погледа - прича нам Бојана. - Дана ће имати нову екипу посаде и суочиће се са новим захтевима. Она пати за старим колегама, али се брзо "прешалта" на нове. Дана не би била Дана кад не би била лафица и разумела сваког члана те посаде, подржала их и довела у ред. Она је само на први поглед страх и трепет за друге, а у ствари је врло емпатична особа.

Кормило "небеског брода" од капетана Аце Баука (Ненад Стојменовић) преузела је Викторија Бабић, за коју глумица Софија Јуричан каже да је суперхерој.

- Она није суперхерој зато што је пилот. То је само нетипично јер није очекивано да жене то могу да буду. Она је суперхерој зато што је и мајка једног великог момка, који има 17 година. Бори се са његовим пубертетом и са осећајем кривице. Разведена је, има нову везу и поново ће поверовати у љубав. Возиће авион и неће одустати од сна да једног дана стигне на Месец и да се пријави за НАСУ. Највише ми се свиђа што, колико год да је све то ситкомски и измаштано, ипак могуће јер имамо примере таквих жена. Веома ми је драго што се нека жена велича на тај начин, што се она барабар носи са животом, али и са мушкарцима и пореди са њима - истиче за наш лист Софија Јуричан и додаје да је Викторија врло стручна и способна и да јој се диве због одличних резултата. - Рекла бих да је јака жена, али као и већина особа које споља изгледају ригидно, изнутра је сасвим другачија. Однос који развија са стјуардом Станком донеће одређене промене код ње. Нико не би очекивао да њих двоје буду заједно, али њихова прича ће се врло лепо развијати.

Да би "ушла" у пилотску униформу, глумица је, како каже, имала помоћ инжењера Зорана, који је доскоро био у кабини, али и жене пилота, Иване Милојевић, која се школовала у Лондону и чији отац је такође пилот.

- Са њом сам се консултовала око непредвиђених и отежавајућих околности током лета. Највише сам се бринула да ли ће нешто изгледати уверљиво. Имали смо сцену са снежном олујом и када сам је пустила Ивани, која је једна од ретких пилоткиња у Ер Србији, рекла је да је баш уверљива. Колега Марјан Тодоровић и ја смо једном морали да будемо потпуно уједначени. Као пилот и копилот све смо због турбуленција радили синхронизовано. Да бисмо одиграли то заједно, неко је морао да нам да знак, одноно пљесне длановима. На ту сцену сам изузетно поносна зато што ће бити и духовита и уверљива. Пошто смо све време на једном месту, било је важно да осмислимо што више тога што се може радити у ентеријеру. Видећете како ће пилотска кабина постати и спа центар и сала за вежбање... У једном тренутку бићу и наопачке, али нећу сада све да откривам. Отишли смо до стриповских висина, тако да ће све бити јарко, а опет могуће - објашњава Софија Јуричан.

Какав је нови стјуард Станко, у ког се Викторија загледала, открива нам глумац Иван Ђорђевић Џуди:

- Видећете једног смушеног штребера, што би рекли клинци, али који је врло способан у критичним ситуацијама. Има висок коефицијент интелигенције, завршио је као стјуард, али воли да лети. Он зна све о свакој земљи, зна главне градове и заставе, зна које су добре кухиње, где да се једе, шта да се пије, које су животиње... Он је као џи-пи-ес навигација са свим пропратним информацијама за целу посаду. Воли да едукује људе око себе и не примећује да им иде на живце - напомиње глумац. - Невероватна је количина информација које сам морао да научим напамет да бих могао да говорим као Станко. Мислим да су сценаристи серије, кад су хтели да прича, рецимо о разликама између једногрбе и двогрбе камиле, узимали енциклопедије. То су биле салве реченица које као да су преписане из оних Ларусових књига. Доста тога ми је остало у глави и сад кад ме моји клинци нешто питају знам да им објасним.

У наставку приче више ће доћи до изражаја и лик Анђеле (Теодора Бјелица), ћерке директора авио компаније (Душан Радовић), која ће по казни постати део посаде. Нова у екипи је и стјуардеса Барбара, модерна девојка из богате породице, која води рачуна о екологији.

- Кад сам прихватила улогу, прво питање ми је било откуд Барбара у авио компанији јер она је еколошки настројена, бори се за добробит наше планете, иде на протесте и из вегетаријанства прелази у веганство. Али, њен отац заправо држи авио компаније и бави се ваздухопловством, а она се некако, игром случаја, ту нашла. Пошто је ово комедија, мислим да она сад, као инсајдер, има виши циљ да све људе придобије и преобрати - каже нам Дуња Стојановић. - Од свега што ћете видети, најзанимљивији је Барбарин преокрет. Она је професионална, организована, озбиљна и држи до себе, али кад се заљуби у Бебу, а и он у њу, на видело излази њена нежност и друга страна коју вешто крије. Сви имамо неки одбрамбени механизам и маску коју носимо, а Барбара је луцидна и другачија него што се у почетку представља.

- Он је добио надимак по узречици коју користи, односно зато што све људе са којима води дијалог ословљава "бебо". А то је и нека одлика његовог карактера. Беба је као рингишпил или ролеркостер јер нема правила у његовом животу. Све што није екстремно заправо ми је збуњујће кад је Беба у питању. Код њега је све наизгед лако и површно, а испод тога, наравно, леже слојеви трауме и све што чини живот узбудљивим, компликованим, али и духовитим. Он је згодан карактер за праћење кроз разне авантуре јер је немирног духа и топле, добре душе - закључује Младен Совиљ и додаје зашто је Беба одушевљен догодовштинама Цегера и његових колега. - Беба је слушао приче какав је стјуардски живот и шта све са собом носи, али, како већ бива у животу, испоставиће се да није баш увек тако и да то није мед и млеко. Беба је капитен кријумчарења. Он мисли да је то вид зараде и успостављања бољег положаја на друштвеној лествици. Тешко је измерити да ли тиме губи или добија. Али кад год нисте на страни правде и истине, губите. Само је питање да ли дугорочно или тренутно. Зато ће небеске висине, као и свака висина у животу, Беби донети моралне дилеме.

ОЛГА И БОДА КАО ПАТОЛОШКИ БРАЧНИ ПАР

КАО и у прошлој сезони, "Авионџије" ће са једне на другу тачку планете превозити разне путнике, које ће играти гостујуће звезде. У новим епизодама појавиће се Предраг Бјелац, Анастасиа Мандић, Раде Ћосић, Бранка Шелић, Марко Јањић, Исидора Минић, Виктор Савић...

- Било је занимљиво када је Горан Радаковић играо оца једног од главних јунака Бебе (Младен Совиљ) и то оца који ниподаштава сина. Олга Одановић и Слободан Бода Нинковић глуме брачни пар, мало патолошки, али наравно на комичан начин. Фантастично су то одиграли и милина је била радити са њима - открива редитељка Сузана Пурковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Ласерска хирургија простате - када и коме се препоручује?