ЈОРГОС ДАЛАРАС ОТВАРА "ГИТАР АРТ ФЕСТ": Почетак уз бузуки

Д. Б. М.

17. 05. 2022. у 10:30

ЈЕДАН од највећих фестивала класичне гитаре у свету, "Гитар арт" почиње вечерас, концертом прослављеног грчког певача Јоргоса Далараса у "МТС дворани" у Београду.

ЈОРГОС ДАЛАРАС ОТВАРА ГИТАР АРТ ФЕСТ: Почетак уз бузуки

Фото: Промо

На путовању у Грчку кроз музику бузукија и ребетика, легендарног певача из Пиреја пратиће ансамбл од 16 најбољих грчких музичара, међу којима су познате певачице Виолета Икари и Аспасиа Стратигу.

Друго вече фестивала припашће премијери дела From Balkans with love бразилског композитора Хаимеа Зенамона које ће у Народном позоришту изводити гитаристи Димитри Иларионов, Јулија Тринчук, Павле Филиповић, Војин Коцић, Алберто Месирка и Петар Чулић, затим ће хармоникашки оркестар "Акордеониста" из Крагујевца извести "Концерт за оркестар, банденеон и гитару" Астора Пјацоле.

У Коларчевој задужбини 19. маја наступиће Тамара Јокић, а пратиће је бенд њеног продуцента и гитаристе Хавијера Лимона и португалска фадисткиња Сара Кореја. Завршне вечери ГАФ-а 21. маја у "МТС дворани" ће бити уручене фестивалске награде, а потом ће концерт одржати гитариста Мирослав Тадић, уз кога ће наступити певач Божо Врећо, виолинисткиња Ивет Холцварт, и гитаристи Бранко Јовановић и Ђуси Ковач.

- Мирослав је несвакидашње добар уметник и човек. Хтели смо да посветимо једно вече њему јер је увек долазио са Влатком Стефановским и Радетом Шербеџијом - рекао је Бошко Радојковић, оснивач и директор ГАФ-а на јучерашњој конференцији за новинаре, на којој су говорили и шпански амбасадор Раул Бартоломе Молина, заменица директора Италијанског института Франческа Каламара, Радован Јокић, помоћник министра културе и Маја Шпањевић, представница амбасаде Португала у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)