ПОЧЕЛЕ ПРОБЕ НОВЕ ПРЕДСТВЕ У БИТЕФ ТЕАТРУ:"Могућност забављања код птица", у режији Николе Исаковића

В.В.С.

28. 02. 2022. у 15:30

У БИТЕФ театру у Београду почеле су пробе представе "Могућност забављања код птица", чија је премијера планирана за 15. април. Редитељ је млади аутор Никола Исаковић, док је продукција заснована на оригиналном драмском тексту вишеструко награђиване драмске списатељице Тијане Грумић.

ПОЧЕЛЕ ПРОБЕ НОВЕ ПРЕДСТВЕ У БИТЕФ ТЕАТРУ:Могућност забављања код птица, у режији Николе Исаковића

Архива "Вечерње новости"

Ово ће бити и последња премијера Битеф театра у сезони која, као и претходно издање Битеф фестивала, на тематском плану истражује феномене постхуманизма и трансхуманизма,еколошке катастрофе које смо сами изазвали, док се на естетском плану бавио различитим формама дехуманизације извођача на сцени.

По речима редитеља, текст Тијане Грумић нас подсећа да свет не треба да буде антропоцентричан. Како наводи, форма овог пројекта је позориште предмета - једна подврста луткарства. Главни протагонисти нису људи, већ предмети које су људи за собом оставили. Поред Николе Исаковића и Тијане Грумић учествују и Јована Матић и Ема Павловић (дизајн сцене и лутака-објеката), Стеван Голубовић (електромеханика), као и извођачи-луткари Младен Милојковић, Данило Бракочевић и Ана Милосављевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗВИНИТЕ ШТО СМЕТАМ Бора о разликама између Срба и Словенаца