КОНАН БЕЗ МАНЕ: Стрип у издању "Маконда"

М. Мирковић

22. 02. 2022. у 11:14

КУЛТНИ Конан у епизоди "Конан од Кимерије: Ксутал, град сумрака", према делу Роберта Е. Хауарда, а "у извођењу" сценаристе Кристофа Бека и нашег Стевана Субића, новог цртача "Конана" - стигао је крајем године и пред наше читаоце захваљујући издавачкој кући "Макондо", а прошле недеље ово дугоочекивано српско издање промовисано је у Француском културном центру у Београду.

КОНАН БЕЗ  МАНЕ: Стрип у издању Маконда

Фото Промо

Субић, који живи и ради у Зрењанину, још један је од у светским размерама значајних стрип аутора са наших простора, а његов успех пружа нам још један доказ да је девета уметност свакако област у којој су домаћи аутори ваљда најважнији и најзначајнији на глобалном нивоу.

Очаран интересовањем домаће публике, која је напунила салу и створила редове за потписивање албума, Субић је најавио и европску турнеју са својим "Конаном".

- Ово је тринаести албум који је издала иста француска кућа, сваки је заснован на некој Хауардовој причи и сваки је урадио други цртач и други сценариста, или други тим аутора.

Овај који су радили Бек и Субић је убедљиво најбоље оцењен до сада - откривају издавачи, који су откупили три албума из серијала, и најављују да је следећи исцртан руком такође нашег цртача, велике звезде у светским оквирима - Гере.

Бојан Боснић из "Маконда" открива и да Хауард, како се говорило, није био очаран баш овом причом, сматрао ју је клишеизираном, али је она на неки начин освојила срца читалаца и постала једна од најдражих поклоницима Конана:

- Бек и Субић су је, притом, надоградили на особен и фасцинантан начин, пружајући свим љубитељима прича о Конану истински ужитак у стрипу - додаје Боснић.

Из ове издавачке куће, која осим остварења наших најбољих цртача редовно промовише и највећа стрипска достигнућа заснована на жанровским или класицима литературе уопште, те радо предузима и ризичне подухвате, осим Гериног "обрачуна са Конаном", најављујују и најневероватније новитете о којима ће се више чути за десетак дана, попут стрипа о једном од највећих фудбалских и попкултурних хероја - Марадони.

Легендарног Конана од Кимерије створио је тридесетих година прошлог века чувени амерички романсијер Р. Е. Хауард, и од тада овај неустрашиви јунак наставља да живи у стриповима, филмовима, причама... Француски издавач "Гленат" поверио је тимовима истакнутих аутора стварање двадесет једног албума са њиховим виђењима прича о Конану.

У овом, тринаестом тому, недавно објављеном како у Француској тако и у Србији, Бек и Субић оживели су једну узбудљиву, страшну причу препуну еротских алузија. Ово вишеслојно дело, по речима критике, очарава лепотом цртежа и префињеним наративом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: Сви се изненаде кад ми виде документа

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: "Сви се изненаде кад ми виде документа"

ЛЕГЕНДА југословенске рок сцене и некадашњи члан састава Бијело дугме, Жељко Бебек, заправо носи мало другачије име од овог по ком је свима познат.

29. 03. 2023. у 13:06

Коментари (0)

КАКО СЕ ПРАВИЛНО КОРИСТЕ ГАС И КОЧНИЦА: Целог живота грешимо, а то може и да нас кошта - видео који ће вас изненадити