СПАС СВЕТА ИЗ БЕОГРАДА: Чувени холивудски сценариста и продуцент Дин Девлин снима у Србији

А. ПОПАДИЋ

27. 01. 2022. у 10:28

ЧУВЕНИ амерички продуцент, сценариста и редитељ Дин Девлин почеће у марту снимање своје нове СФ серије у Србији - The Ark, сазнају "Новости".

СПАС СВЕТА ИЗ БЕОГРАДА: Чувени холивудски сценариста и продуцент Дин Девлин снима у Србији

"Дан независности", Фото IMDb

Иако још није позната глумачка екипа, зна се да је канал Syfy (некадашњи Sci-Fi, део мреже NBC Universal) већ наручио 12 епизода.

И док су глумци још непознати, Девлин је и те како знан српској публици. У филмском свету слови за једног од најбољих СФ сценариста, прославио се сарадњом са великим Роландом Емерихом са којим је написао и продуцирао хитове "Универзални војник" (његов први сценарио), "Дан независности", "Годзила", "Звездана капија"... Његов редитељски деби био је познати филм катастрофе "Геосторм", из 2017, са Џерардом Батлером у главној улози.

"Годзила", Фото IMDb

Радња серије The Ark (чији наслов алудира на библијску Нојеву барку) смештена је 100 година у будућност када су почеле мисије колонизације других планета као неопходност да се обезбеди опстанак људске расе. Прва од ових мисија, на свемирском броду Ark One, суочиће се са катастрофалним догађајем који ће изазвати огромно разарање и бројне људске жртве. Будући да им је остало више од годину дана пре него што стигну до "своје" планете, посада мора да учини готово немогуће да би остала на курсу и преживела, упркос недостатку животних залиха, али и губитку вођа експедиције.

Џонатан Инглиш, Фото М. Анђела

- Серија The Ark је савршена понуда за публику канала Syfy и сугурни смо да ће фанови пригрлити ову узбудљиву причу Дина Девлина, једног од најуспешнијих и најцењенијих СФ аутора данашњице - изјавила је Лиза Кац, председник NBCU Entertainment and Streaming.

"Звездана капија", Фото IMDb

Иза серије The Ark стоји Девлинова кућа Electric Entertainment. Српски копродуцент биће овдашња Balcanic Media Џонатана Инглиша и Иване Васић. Девлину и Инглишу је ово већ пета сарадња, а последња је била на популарној серији The Outpost ("Предстража").

- Срећни смо због најаве којом се наставља продукцијско партнерство између Electric Entertainment и Balkanic Media. The Ark ће бити прва сезона неке СФ серије која ће се продуцирати у Србији, а то је фантастично признање за све српске филмске раднике и студије, који ће бити део ове узбудљиве нове продукције. Радује нас и што доносимо нову серију у PFI Studios који је био дом за "Предстражу" и многе друге наше продукције - поручио је Џонатан Инглиш.

Дин Девлин, Фото ЕПА

Учествује и Гласнер

КОАУТОР и извршни продуцент серије The Ark (уз Дина Девлина) је Џонатан Гласнер, такође познато име у филмском свету као аутор и редитељ најдуговечније непрекидно приказиване СФ серије - "Звездана капија SG-1". Гласнер је потом био извршни продуцент, сценариста и редитељ популарне серије "Истражитељи из Мајамија" са легендарним јунаком Хорејшчом Кејном, и редитељ друге франшизе - "Истражитељи из Њујорка". Са Џонатаном Инглишом сарађивао је као сценариста и копродуцент на "Предстражи".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ДА ОДУШЕВИТЕ СВОЈЕ НАЈМЛАЂЕ: Нема бољег избора од овог хотела у Бодруму, а ништа мање се ни ви нећете одушевити