ФИЛХАРМОНИЈСКИ КОНЦЕРТ НА 300 ГОДИНА СТАРОМ ВИОЛОНЧЕЛУ: Први пут на Коларцу млада виолончелисткиња Харијет Крејх са Филхармонијом

Д.Б.М.

26. 01. 2022. у 14:27

БЕОГРАДСКА филхармонија наступа са некадашњим шефом-диригентом Урошем Лајовицем, у петак, 28. јануара, на Коларцу. Са оркестром се први пут представља млада звезда на виолончелу Харијет Крејх, која ће извести Хајднов Концерт за овај инструмент.

ФИЛХАРМОНИЈСКИ КОНЦЕРТ НА 300 ГОДИНА СТАРОМ ВИОЛОНЧЕЛУ: Први пут на Коларцу млада виолончелисткиња Харијет Крејх са Филхармонијом

FOTO: Promo

Београдска филхармонија и Урош Лајовиц публику воде на концертну шетњу кроз класицизам. Најпре уз чувену Моцартову Увертиру "Дон Ђовани" за оперу о Дон Жуану, најпознатијем заводнику у историји уметности, на чијем либерту је помагао такође фамозни Ђакомо Казанова. Ова Моцартова опера је служила као инспирација многим ствараоцима, од Пушкина до Камија. Њеном увертиром започиње филхармонијски наступ који заокружује Бетовенова Симфонија број 4.

Централно место ове концертне вечери припашће Харијет Крејх, једној од најузбудљивијих виолончелисткиња млађе генерације. Ексклузивна уметница Дојче Грамофона редовна је гошћа светских концертних сцена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу