НОВО СА АПЕНИНА: Смотра италијанског филма у Београду

М. Н. М.

21. 01. 2022. у 14:21

ПРВО издање смотре новије италијанске филмске продукције, под називом Cinema Italia Oggi Balkan, почиње у понедељак (24. јануара) у Југословенској кинотеци, а отвориће је од 20 часова пројекција филма "Проклето пролеће" (2020) Елизе Аморузо.

НОВО СА АПЕНИНА: Смотра италијанског филма у Београду

Фото Промо

До 29. јануара биће представљен избор од десет најуспешнијих и најцењенијих италијанских филмова у последње три године, а током фебруара месеца исти филмови биће приказани и у Црногорској кинотеци у Подгорици, Културном центру Новог Сада и у Нишком културном центру.

У наредним данима уследиће комедија "Мењам све!" (2020) Гвида Кјезе, остварење "За Кјару" (2021) Џонаса Карпињана овенчано са пет награда на великим европским фестивалима, драма "У кавезу" (2021) Леонарда ди Костанца, приказана на преко 15 фестивала широм света, награђивана комедија "Бангла" (2019) Фаима Буијана, драма Californie (2021) Алесандра Касиголија и Кејсија Кауфмана; "Легионар" (2021) Хлеба Папоуа, који је за овај филм освојио награду за најбољег младог редитеља фестивала у Локарну 2021, "Предатори" (2020) Пјетра Кастелита, који је такође освојио четири престижне награде, као и "Шта ће бити" (2020) Франческа Брунија, те комедија "Доктор на једну ноћ" (2021) Гвида Кјезе.

Овај амбициозни пројекат, осмишљен и промовисан са циљем да се у Србији и у Црној Гори валоризује нови италијански филм, реализовао је Италијански институт за културу у Београду у сарадњи са установом Чинечита и Југословенском кинотеком, уз подршку амбасада Италије у Београду и Подгорици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РОМАНТИКА НА НЕШТО МОДЕРНИЈИ НАЧИН: Хотел намењен само старијима од 16 година који знају добро да се забаве