ФИЛМ МИЛОША ПУШИЋА НА БЕРЛИНСКОМ ФЕСТИВАЛУ: Остварење "Хероји радничке улице" у програму "Панорама"

В.В.С.

19. 01. 2022. у 12:56

ФИЛМ "Хероји радничке класе" у режији Милоша Пушића, настао уз подршку Филмског центра Србије, одабран је у селекцији програма "Панорама" који је саставни део Берлинског филмског фестивала.

ФИЛМ МИЛОША ПУШИЋА НА БЕРЛИНСКОМ ФЕСТИВАЛУ: Остварење Хероји радничке улице у програму Панорама

фото:Промо

Берлински међународни филмски фестивал основан је 1951. године, а у оквиру програма "Панорама" приказују се независни и арт-хаус филмови на контроверзне теме, као остварења са иновативном естетиком. Филм "Хероји" доноси причу о групи илегалних грађевинских радника који, остављени без новца и основних права, покушавају да се супротставе својим шефовима.

Пројекат за филм "Хероји радничке класе" је 2012. године учествовао на платформи за развој сценарија (Script Station) одржаној у оквиру Берлинског фестивала. Иначе, филмски центар Србије је Пушићу у новембру 2020. године одобрио средства за завршетак филма у категорији "Стимулација самостално снимљеног домаћедугометражног филма", уз образложење да је у питању филм који "узнемирава и потреса".

Остварење "Хероји радничке класе" је настало у окриљу Пушићеве продукцијске куће Алтертисе, а на сценарију су, поред редитеља и продуцента Пушића, радили његови сарадници Душан Спасојевић и Иван Кнежевић. У екипи филма се налазе и директор фотографије Александар Рамадановић, сценографкиња Миљена Вучковић, костимографкиња Марина Сремац, дизајнери звука Стеван Милошевић и Борис Заборски. Филм су монтирали Иван Кнежевић и Милош Пушић.

Поред "Хероја радниче класе", на 72. Берлинском међународном филмском фестивалу биће приказана мањинска српска копродукција "Послеводе" у режији Данета Комљена, и то у оквиру селекције "Форум". Настанак овог филма , такође, подржао је Филмски центар Србије и Министарства културе и информисања Републике Србије.

БОНУС ВИДЕО - ФИГУРИНА СТАРА 7.000 ГОДИНА: Након рестаурације представљена је у Дому културе у Александровцу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика