ПОКУШАЈТЕ ДА УТИШАТЕ БУКУ ОКО ВАС: Сара Рамирез, Че Дијаз у серији "И тек тако", наследници "Секса и града"

БОЈАНА ЈОВАНОВИЋ

16. 01. 2022. у 10:38

МАДА је била осам година у браку са мушкарцем, Рајаном Деболтом, Мексиканка Сара Рамирез накнадно се декларисала као небинарна особа, променила свој дотадашњи, донекле женствени, имиџ дугокосе црнке, по ком је највише и знамо из серије "Увод у анатомију" - играла је Кали, докторку Калиопе Торес, сећате се. Можда да то није урадила не би ни добила улогу на исти начин родно декларисане Че Дијаз у серији "И тек тако", "наследници" "Секса и града".

ПОКУШАЈТЕ ДА УТИШАТЕ БУКУ ОКО ВАС: Сара Рамирез, Че Дијаз у серији И тек тако, наследници Секса и града

Фото ХБО

Развој овог надасве занимљивог лика, који стоји раме уз раме са Кери, Шарлотом и Мирандом, можемо пратити из четвртка у четвртак, када нове епизоде серије "И тек тако" стижу на ХБО ГО. У међувремену, да бисте мало више сазнали о Рамирезовој, доносимо вам ексклузивни интервју управо са њом. За почетак, ево шта нам је рекла о свом лику:

- Че Дијаз је мексичко-ирско-америчка небинарна (особе чији родни идентитети нису искључиво мушки или женски, прим аут. и себе помињу као "они") бисексуалка. Они су неко ко говори своју истину, без извињавања. Неко ко инспирише остале ликове да преиспитају своје унутрашње самоугњетавање. Паметни су, забавни и динамични, имају велико срце и присутност.

Какав је био осећај када сте се придружили толико омиљеној и огромној серији као што је ова?

- Било је узбудљиво. Очигледно је реч о великој части која ми је указана, и заиста сам захвална на томе. Сви су веома забавна, дивна, прелепа људска бића са којима би, и за које, требало радити.

Да ли сте били обожаватељка оригиналне серије "Секс и град"?

- О, да! Преселила сам се у Њујорк раних 90-их година прошлог века, да бих отишла на колеџ. Чим је серија "изашла", погледала сам је. Као глумица која је тек почињала каријеру, сањала сам о томе да ћу можда једног дана гостовати у емисији - играла бих и дрво у позадини, уопште није било важно шта. Кад се серија завршила, помислила сам - ништа од тог сна. Онда је прошлог јануара стигао овај невероватни позив и састанак преко "Зума" са Мајклом Патриком Кингом (редитељем и сценаристом серије, прим. аут.) Као што и сами можете замислити, била сам усхићена и одушевљена, и још сам. Још осећам како полако тонем у мисао да се све ово заиста и догодило.

Фото ХБО

У једној сцени изводите стенд-ап са Кери, Шарлот и Мирандом у гомили људи. Какав је то био осећај?

- Заправо, ту сцену сам снимила првог дана када сам дошла на посао. Било је то као да су ме испалили из топа. Сећам се да је тог јутра било неких промена у писању, у последњем тренутку, па сам се осећала као да се возим на ролеркостеру. Било је надреално и узбудљиво. Хвала Богу, била сам под брижним вођством Мајкла Патрика Кинга, који је имао толико поверења у мене и био тако охрабрујући и подржавајући. Осећала сам да је могуће да урадим нешто погрешно, што је опасно, али сам се истовремено осећала врло цењеном.

Веровала сам да у себи имам оно што је потребно да бисмо испричали ову причу и представимо публици један небинарни лик. Очигледно, небинарна заједница није јединствена. А мој лик није ту да би се сви осећали представљено и одобрено. Он је ту само да би био оно што јесте. Дакле, ово је једна репрезентација и важно је то запамтити. Али је, свакако, реч о веома забавном карактеру за играње.

Са Синтијом Никсон, Фото ХБО

Ако поједини гледаоци буду инспирисани причом из серије и пожеле да промене свој живот, шта бисте им саветовали?

- Покушајте да утишате буку око вас и запутите се у себе. Зато што дубоко у себи знате ко желите да будете. Може бити заиста страшно то преиспитивање себе, посебно ако сте ушли у колотечину живота за коју сте мислили да ће вас усрећити. А сада откривате да можда желите другачије ствари. Желите нешто другачије, нешто више. Желите да покажете да сте аутентичнији него што сте били. Промена може да буде ваш највећи савезник. Требало би да погледате ко чини ваш систем подршке, као и наративе које себи говорите, а држе вас у колотечини. И заиста преузмете одговорност за те изборе и оно што мислите о себи. И како вас то размишљање води до доношења одређених одабира. Дакле, све је у преузимању одговорности за себе. Мада промена може бити застрашујућа, неопходна је да бисмо даље "расли". Немојте да се плашите ни наратива које чујете у свету, посебно ако имате 40 или 50 година. Никад није касно да поново откријете ко сте. Ослоните се на људе који вас заиста воле, познају и навијају за то да живите своје најаутентичније "ја". Потребно је много присутности да бисте се заиста ослободили у спољном свету. Свет може бити веома деструктиван. Зато су вам потребни енергија и напор, размишљање, брига и акција. Али, свако је вредан томе да се посвети сопственом расту и еволуцији.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БЕТ ОЛЕ ПОКЛАЊА ПОТПИСАН ДРЕС АЛЕКСАНДРА МИТРОВИЋА! Сазнај како до поклона