БОДА НИНКОВИЋ ОВАЦИЈАМА ИСПРАЋЕН У ПЕНЗИЈУ: Глумац од колега добио посебан поклон (ФОТО)

Novosti online

29. 12. 2021. у 09:56

КОЛЕГЕ глумци и публика синоћ су испратили глумца Слободана Боду Нинковића у пензију, након извођења представе "Кад су цветале тикве" редитеља Бобана Скерлића на Великој сцени "Оливера и Раде Марковић" Београдског драмског позоришта.

БОДА НИНКОВИЋ ОВАЦИЈАМА ИСПРАЋЕН У ПЕНЗИЈУ: Глумац од колега добио посебан поклон (ФОТО)

Фото: ATA images

Представа је испраћена бурним аплаузом, а Нинковић је на сцени дочекан уз стојеће овације и публику која је изнова узвикивала његово име.

Нинковић је на сцени изјавио да је БДП једно од његова три главна позоришта (друга два су Југословенско драмско позориште и Народно позориште), као и да је неке од својих првих представа одиграо управо у њему.

- Дешифровао сам БДП - Београдско драмско позориште, али ја га читам као "Бодино друго полувреме" - рекао је Нинковић на сцени и својим речима насмејао публику.

Директор Београдског драмског позоришта, редитељ Југ Радивојевић поклонио је Нинковићу сат са угравираним именом ове институције и годином његовог одласка у пензију, као и велики Нинковићев портрет цртан графитном оловком, рад уметника Лазара Ђембера.

Поред тога, Радивојевић је подсетио да је представа била 207. по реду у овој години.

Глумачку поставу представе "Кад су цветале тикве" су, поред Нинковића, чинили и Милош Биковић, Ненад Гвозденовић, Даница Ристовски, Миодраг Радоњић, и многи други.

(Телеграф.рс)

БОНУС ВИДЕО: Снимање филма "Било једном у Србији" у Лесковцу

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЈЕДАН ОД НАЈУСПЕШНИЈИХ: Ово је син Ведране Рудан из првог брака - рекла да га воли мање од партнера (ФОТО)