ПУБЛИКА ИГРАЛА КОЛО У ДУБАИЈУ: Виртуоз на хармоници Петар Марић на Expo 2020

М. Н. М.

08. 12. 2021. у 22:13

ВИРТУОЗ на хармоници Петар Марић наступио је на Jalasat nights фестивалу у оквиру Expo 2020 у Дубаију пред неколико хиљада посетилаца, а потом и у башти Павиљона Србије, где је одушевљена публика, по инструкцијама младог маестра, у једном тренутку заиграла и коло.

ПУБЛИКА ИГРАЛА КОЛО У ДУБАИЈУ: Виртуоз на хармоници Петар Марић на Expo 2020

Фото Промо

- Људи са великом пажњом реагују на нашу музику, јер она има различите мелосе и свако може да нађе нешто што му се допада - објаснио је Марић, осмоструки светски шампион у класичној, виртуозној и електронској хармоници.

Иако Марић има свега 31 годину, његова музика изводи се широм света, од Аустралије до Америке, а ипак је највећу популарност достигао у Кини. Први је српску хармонику увео у Кенеди центар, у Вашингтону, где му је у првом реду седела Селин Дион. Годишње одржи више од 100 концерата, а његов репертоар чини велики број виртуозних композиција из жанра варијете музике, нумере из различитих земаља и различитих стилова, кроз које публици показује сву привлачност и бескрајне могућности хармонике као инструмента.

- Радујем се што сам хармонику приказао у једном потпуно другачијем светлу, и што је један традиционални инструмент јако лепо дочекан међу глобалном публиком - али моје је највеће достигнуће ипак то што сам публику научио да игра коло. Након оваквих наступа увек се поносим што сам Србин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)