ГАЛЕРИЈА ПРАЗНИЧНИ МЈУЗИКЛ: Манифестацију отвара глумац Иван Босиљчић

Д.Б.М.

06. 12. 2021. у 15:58

МАНИФЕСТАЦИЈА "Галерија празнични мјузикл" доноси новогодишњи дух у наш највећи тржни центар током последњег месеца у години. Од вечерас до 27. децембра посетиоци "Галерије" имаће прилику да једном недељно, на Кула тргу покрај новогодишње јелке, уживају у празничној атмосфери уз чаролију коју дарује музика.

ГАЛЕРИЈА ПРАЗНИЧНИ МЈУЗИКЛ: Манифестацију отвара глумац Иван Босиљчић

Фото приватна архива

Иван Босиљчић ће музичким програмом "Наше вече" уз пратњу клавира свечано отворити "Галерија празнични мјузикл". Ово уметничко вече донеће узбуђење драмске представе и посебан музички угођај. Током 45 минута публика ће уживати у ванвременским мелодијама као што су "Звиждук у 8" Ђорђа Маријановића, "Оно све што знаш о мени" Арсена Дедића и "Жуте дуње" групе Индекси.

- Скоро целу прошлу годину живео сам у Москви и Санкт Петерсбургу због снимања два нова интернационална филмска пројекта. Иако сам до сржи био испуњен уметношћу, у тренуцима док сам гледао руске глумце како говоре стихове и певају, осетио сам да ми дубоко фали моја публика. Са нестрпљењем ћу на нашем следећем сусрету говорити поезију коју више него икада осећам - и Јесењина и Симонова, Окуџаву, Бодлера, Ракића, Дедића, уз музику која парира снази књижевних великана - рекао је Босиљчић.

У ревији песама из чувеног мјузикла "Љубав и мода" посетиоци ће уживати у понедељак, 13. децембра у два термина - од 18:30 и 19:30. Представа "Љубав и мода", сва у нежним мелодијама и пастелним тоновима, осим носталгије за неким једноставнијим временима нуди и наду да се они највреднији делићи тих времена и данас могу дотаћи. Глумачку поставу чине Жарко Степанов, Татјана Димитријевић и Тијана Ранђеловић, а уз глумце у представи учествује и балет, док нумере изводе Катарина Гојковић и Бранислав Томашевић.

Последња два понедељка у месецу, 20. и 27. децембар резервисани су за извођење најпознатијих хитова мјузикала са Бродвеја у оквиру концерта "Под сјајем звезда". У пратњи клавира, концерти ће обухвати хитове из мјузикала "Коса", "Кабаре", "Чикаго", "Мама миа", "Краљ лавова"... Чак 12 песама у костимима из представа 20. децембра изводиће Јелена Гавриловић и Душан Свилар, док ће у нешто другачијем саставу бити извођење заказано за 27. децембар - магију Бродвеја нам доносе Ђорђе Крећа, Лука Јозић, Стефан Живановић, Сара Ристић, Андрија Секулић и Невена Ђоковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)