СРБИЈА И РЕПУБЛИКА СРПСКА ЗАЈЕДНО ЧУВАЈУ КУЛТУРНУ БАШТИНУ: Најновији пројекат књига "Укуси Херцеговине"

Д. Б. М.

05. 12. 2021. у 13:52

ПОВЕЗАНОСТ Србије и Републике Српске је све присутнија и наставља се уз заједнички труд како би се очувале и промовисале заједничке културне вредности.

СРБИЈА И РЕПУБЛИКА СРПСКА ЗАЈЕДНО ЧУВАЈУ КУЛТУРНУ БАШТИНУ: Најновији пројекат књига Укуси Херцеговине

ЗОПКУР

Заједничким снагама Завод за прочавање културног развитка ће у сарадњи са Републичким заводом за заштиту културно-историјског и природног наслеђа Републике Српске и Музејом Херцеговине у Требињу, ускоро почети да ради на књизи од националног значаја „Укуси Херцеговине“ која ће на аутентичан начин представити културну баштину и историјско-етнолошко наслеђе Херцеговине.

Представнике Запрокула примилa je директоркa Републичког завода Јасна Милешевић, а  споразум о овој међурепубличкој сарадњи потписан је у радној и пријатној атмосфери.

Поводом тога,  в.д. директор Завода Марко Крстић, рекао је да: "Завод за  проучавање културног развитка наставља да проширује своју издавачку делатност. Управо због тога наш ауторски тим који воде Дејан Загорац и Јелена Ђорђевић уз подршку наших пријатеља из Републичког завода и Музеја Херцеговине, радиће ову капиталну књигу на коју ћемо сви бити поносни и која је прва такве врсте у региону.“

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)