ПОДРШКА ОЧУВАЊУ КУЛТУРЕ: Одржана Конститутивна седница Националног савета

В. Н.

03. 12. 2021. у 22:44

КОНСТИТУТИВНА седница Националног савета за културу одржана је у петак у Народној скупштини Републике Србије.

ПОДРШКА ОЧУВАЊУ КУЛТУРЕ: Одржана Конститутивна седница Националног савета

Фото Министарство културе

Чланови Савета једногласном одлуком изабрали су за председника Савета Зорана Вапу који је са Листе предлога кандидата коју предлаже Републички завод за заштиту споменика културе.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић истакла је да су изабрани кредибилни стручњаци у области културе, који су испунили све критеријуме, као и да постоји заступљеност оба пола у овом телу. Гојковићева је нагласила да очекује да ће Национални савет испунити свој задатак у складу са законом, те да ће својим предлозима и ангажовањем допринети унапређењу у свим областима културе и уметности.

На седници су размотрени предстојећи задаци чланова Националног савета у оквиру области у којима делују и план рада за наредни период.

Скупштина Србије усвојила је на седници 26. новембра Предлог о именовању 11 чланова Националног савета за културу. Национални савет за културу поред Зорана Вапе чине Жељко Марковић, Горан Васић, Владимир Пиштало, Небојша Кундачина, Невена Даковић, Иван Јевтић, Злата Бојовић, Исидора Бјелаковић, Андраш Урбан, Сузана Кујунџић Остојић.

Национални савет за културу образује се као стручно-саветодавно тело, ради обезбеђивања сталне стручне подршке у очувању, развоју и ширењу културе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)