РОМАНСИРАНА БИОГРАФИЈА ДАМЕ КОЈА ЈЕ ВОЛЕЛА НИКОЛУ ТЕСЛУ: Ана Атанасковић исписала причу о Кетрин Мекмехон Џонсон

Д. Б. М.

02. 12. 2021. у 22:52

СПИСАТЕЉИЦА и новинарка Ана Атанасковић написала је романсирану биографију Кетрин Мекмехон Џонсон, даме која је неизмерно волела великог научника Николу Теслу, најбољег пријатеља свог супруга. Тако је кроз узбудљив дневник главне јунакиње у роману "Моја љубав Никола Тесла" ("Лагуна") читаоцима подарила изузетан опис славног проналазача и бројних познатих писаца и значајних људи тог времена, као и сјајан увид у развој Њујорка и Америке, процват часописа, градње, начина размишљања и живота.

РОМАНСИРАНА БИОГРАФИЈА ДАМЕ КОЈА ЈЕ ВОЛЕЛА НИКОЛУ ТЕСЛУ: Ана Атанасковић исписала причу о Кетрин Мекмехон Џонсон

Архива

-Читаоци ће у књизи пронаћи мноштво нових података, једну истиниту причу о којој се до сада мало знало - љубав једне жене, Кетрин Џонсон, Американке, према Николи Тесли, чаробњаку. Такође, могу сазнати и како је Тесла проводио време са њеном породицом, долазио на њихове забаве, дружио се с елитом и био предмет уздаха многих других жена, што је стварало емотивне компликације и у души Кетрин Џонсон. Надасве, могу очекивати емотивни земљотрес, који из њене душе креће и остаје у етру, њену несебичну приврженост и све патње кроз које је прошла, пратећи га, као женски део његове душе. Књига је пуна тачних историјских података и вртлога емоција.

Није занемарен ни Њујорк тог доба, који је важна фигура у роману", рекла нам је ауторка поводом изласка књиге.

Кетрин Џонсон и Никола Тесла упознали су се у освит његове велике научне славе. Као најбољи пријатељ њеног супруга Роберта, Тесла је био радо виђен гост у дому Џонсонових. У Кетрининим дневничким записима наведени су бројни детаљи ове необичне, платонске љубави, осликано је бујање јединствене, искрене наклоности и учвршћивање блиског пријатељства.

Такође, из њене перспективе сагледава се енергични, захуктали развој Њујорка и Америке тог доба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

СИН ДРАГАНА КАПИЧИЋА ЈЕ ПОЗНАТИ ГЛУМАЦ: Играо славног оца у популарном филму - Тек тад сам сазнао (ФОТО)