ГОСТУЈЕ МОНОДРАМА "НЕНАПИСАНА ПИСМА": У извођењу Вање Милачић на сцени Народног позоришта у Београду

В.В.С.

01. 12. 2021. у 16:37

На СЦЕНИ "Раша Плаовић" Народног позоришта у Београду,у петак, 3. децембра, гостује монодрама "Ненаписана писма" у извођењу глумице Вање Милачић.

ГОСТУЈЕ МОНОДРАМА НЕНАПИСАНА ПИСМА: У извођењу Вање Милачић на сцени Народног позоришта у Београду

Народно позориште у Београду

Инспирисана слојевитом личношћу сликарке Надежде Петровић, њеним емотивним и уметничким недоумицама, положајем уметника у тадашњој Србији и ондашњим политичким превирањима, Милкица Милетић, књижевница из Чачка, оживела је лик знамените Српкиње у свом тексту  "Ненаписана писма" . За сцену га је адаптирала и режирала Наташа Радуловић, у продукцији Градског позоришта Чачак и сарадњи са београдском кућом FAME Solutions. 

Наташа Радуловић режијала је широм Србије, њене представе гостовале су у Москви, Јекатеринбургу, Паризу и Хановеру, а међу насловима издвајају се "Kључеви од Лераха" у Београдском драмском позоришту, "Дует за солисту" у Народном позоришту Сомбор, "Божји људи" у Позоришту "Бора Станковић" Врање и "Бајка o мртвој царевој кћери" у Театру "Вук". 

Представа "Ненаписана писма" премијерно је одиграна 11. октобра у Дому Kултуре у Чачку, поводом   148 година од рођења наше велике сликарке. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)