ДА СЕ ВИШЕ ЉУДИ ВРАТИ У УСТАНОВЕ КУЛТУРЕ: Градски секретар Иван Карл подржава ковид пропуснице

Танјуг

30. 11. 2021. у 21:06

СЕКРЕТАР за културу Града Београда Иван Карл изјавио је данас да се залаже за ковид пропуснице.

ДА СЕ ВИШЕ ЉУДИ ВРАТИ У УСТАНОВЕ КУЛТУРЕ: Градски секретар Иван Карл подржава ковид пропуснице

Фото Танјуг

То је, како је рекао, једини начин да се омогући већи капацитет за све установе културе и да се подстакне вакцинација.

- Сада имамо вакцинисање. То је као кад вам неко препише лек, а ви пијете по свом. Обавезна вакцинација је, претпостављам, путоказ за даље. Лично сам присталица обавезне вакцинације. То је једини начин да ово са короном прође - истакао је Карл, учествујући на стручној трибини "Корона вс култура" у Дому омладине Београда.

Говорећи у оквиру панела "Будућност културе и међународне сарадње", Карл је нагласио да су у Србији и Београду током скоро две године пандемије "урадили све да помогну културу", према којој су имали "мајчински однос". Уметнички директор БЕМУС-а Бојан Суђић истакао је да се после пандемијског затварања музичке сцене и смањења гостовања још појачала жеља страних музичара да гостују.

- Сада је лакше доћи до великих музичара којима су пропали ангажмани. То их приближава нашем модусу операнди - рекао је Суђић.

Директорка Југословенског драмског позоришта Тамара Вучковић рекла је да се током пандемије "жива међународна сарадња преселила у зум састанке" са међународним партнерима.

- Сви имају велику жељу за сарадњу кад се буде стишало ово стање. Мислим да сви правимо велике планове и да ће се остварити - рекла је Вучковић.

Током претходног панела "Фестивали упркос корони", подсекретарка за културу града Београда Гордана Гоцић је истакла да је Србија једна од ретких земаља у којој су током пандемије остале отворене установе културе, а да сада у граду размишљају да убудуће сва градска позоришта имају отворене сцене, "где је мања могућност заразе". Она је истакла да се услед пандемијских околности недавни БЕЛЕФ окренуо домаћим уметницима чиме су "ојачали домаћу сцену".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)